• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  (galerie foto) Studenții din OTPL au decis constituirea Clublui Studenților Liberali

    (galerie foto) Studenții din OTPL au decis constituirea Clublui Studenților Liberali

    20.03.2011  
    Delegați de la Cluburile Studenților Liberali de la 15 instituții de învățământ superior din Republica Moldova au decis astăzi, duminică, 20 martie 2011, constituirea Clublui Studenților Liberali la nivel republican (CSL) în cadrul lucrărilor Conferinței a I-a a Clubului Studenților Liberali.

    La Conferință au participat 159 de delegați de la instituții de învățământ superior din mun. Chișinău, Bălți, Cahul și Comrat. În calitate de invitați au participat Prim-vicepreședinte al PL și Primarul mun. Chișinău Dorin Chirtoacă, vicepreședinte al PL și deputatul Valeriu Munteanu, și ministrul Tineretului și Sportului Ion Cebanu, precum și reprezentanți ai Clubului Liceenilor Liberali.

    Delegații Conferinței au adoptat rezoluții privind suplimentarea numărului de cărți în bibliotecile universitare, privind implementarea învățământului la distanță și privind stimularea participării studenţilor în procesul de edificare a statului de drept.

    De asemenea, Conferința a I-a a Clubului Studenților Liberali a ales organele de conducere – Președintele, Secretarul General, Biroul Permanent și Consiliul. Cu votul majorității delegaților în calitate de președinte al Clublui Studenților Liberali a fost ales Ion Bargan, student la Facultatea de Drept a Universității de Stat, lider al Clublui Studenților Liberali ”USM”. Au mai candidat pentru funcția de președinte Victor Chironda, Arina Spînu și Nicu Nastas. La propunerea președintelui, a fost aleasă în calitate de Secretar General al CSL Sabina Reșetnic, studentă la Universitatea Liberă Internațională, lider al Clubului Studenților Liberali ”ULIM” și 5 vicepreședinți – Alexandru Munteanu, student la Universitatea de Stat ”Alecu Russo” din mun. Bălți, Vadim Manolachi, student la Universitatea de Stat ”Bogdan Petriceicu Hajdeu” din or. Bălți, Petru Vornicov, student la Universitatea de Stat din Comrat, Arina Spînu, studentă la Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie ”Nicolae Testimițanu” și Victor Mocanu, student la Universitatea Agrară de Stat din Moldova.
    După finalizarea lucrărilor Conferinței, studenții liberali au desfășurat un flash-mob în Scuarul Europei din Grădina Publică ”Ștefan cel Mare și Sfânt” în susținerea inițiativei de suplimentare a numărului de cărți în bibliotecile universitare.

    Departamentul de Comunicare al Organizației de Tineret a PL
    20 martie 2011


    Mulțumiri lui Dumitru Dediu pentru imaginile foto:
    .
    .
    .
    .
    Sergiu Boghean, președinte al Organizației de Tineret a PL
    Dorin Chirtoacă, prim-vicepreședinte al PL, Primar General al mun. Chișinău
    Valeriu Munteanu, vicepreședinte al PL, deputat în Parlamentul RM
    Ion Cebanu, ministru Tineretului și Sportului
    .
    Elena Podoleanu, vicepreședinte al Clubului Studenților Liberali ”Universitatea de Stat din Moldova”
    .
    .
    .
    Ion Bargan, președintele Clublui Studenților Liberali ”Universitatea de Stat din Moldova”
    Flash-mob în susținerea suplimentării numărului de cărți în bibliotecile universitare:
    .
    .
    Foto: Ivanciuc Daniela
Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com