• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  (galerie foto) Comunicat de presa privind desfasurarea Conferintei a I-a a Clubului Liceenilor Liberali

    (galerie foto) Comunicat de presa privind desfasurarea Conferintei a I-a a Clubului Liceenilor Liberali

    19.03.2011  

    Sâmbătă,19 martie 2011 în sala Preturii sectorului Buiucani din mun. Chișinău s-a desfășuat Conferința de constituire a Clubului Liceenilor Liberali. La Conferință au participat peste 100 de delegați de la licee, colegii și școli din mun. Chișinău. La eveniment a participat președintele Organizației de Tineret a PL Sergiu Boghean care a precizat că Organizația Liceenilor a fost constituită în 2006, având de atunci 3 președinți, iar acum a venit timpul să constituim Clubul Liceenilor Liberali, în care să fie încadrați atât elevii de liceu, cât și elevii de la colegii și școli.

    Președintele Partidului Liberal, prezent la eveniment a transmis un mesaj de susținere liceenilor liberali, îndemnându-i să se implice pentru ca împreună să schimbăm mentalitatea cetățenilor și să producem o schimbare de esență. "Voi sunteți cei care v-ați născut în anii de după 90', anii democrației, însă nu aveți parte de o democrație în tot sensul cuvântului. Trebuie să ne implicăm pentru a reuși să punem capăt acestei perioade de tranziție".

    Delegații Conferinței a I-a a Clubului Liceenilor Liberali au adoptat în unanimitate o rezoluție privind acordarea dreptului de vot tinerilor de la vârsta de 16 ani, hotărând lansarea unei campanii de informare în rândul tinerilor, colectarea de semnături de la tineri liceeni cu vârsta cuprinsă între 16 și 18 ani în susținerea inițiativei, adresarea unei solicitări Parlamentului Republicii Moldova de a supune dezbaterii modificarea Constituţia RM şi a legislaţiei electorale în sensul acordării tinerilor de la vârsta de 16 ani a dreptului de vot în prima etapă pentru alegerile locale şi în a doua etapă pentru alegerile parlamentare.

    Conferința a ales în calitate de președinte pe Sârbu Dan, elev la Liceul Teoretic Român-Englez ”Ion Creangă”, secretar Marina Calugari, elevă la Liceul Teortic ”Mircea cel Bătrân”, vicepreședinți – Victor Gârbu, elev la Liceul Teoretic Român-Francez ”Gheorghe Asachi”, Olga Șuba, elevă la Liceul Republican cu Profil Real și Costantin Macaria, elev la Colegiu de Informatică.

    După finalizarea lucrărilor Conferinței, liceenii liberali au depus flori la Piatra Comemorativă din Piața MariiAdunări Naționale în semn de recunoștință față de toți cei care cu prețul vieții au apărat valorile naționale, demnitatea și libertatea.

    Galerie foto:

    Departamentul de Comunicare al Organizației de Tineret a PL
    19 martie 2011

    Sursa foto: Doni Iulian si Dediu Dumitru

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com