• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Anatol Şalaru a efectuat o vizită de lucru în raionul Sângerei

    Anatol Şalaru a efectuat o vizită de lucru în raionul Sângerei

    16.03.2011  

    La 15 martie  2011, Anatol Şalaru ministrul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor a efectuat o vizită de lucru în raionul Sângerei. În incinta Consiliul raional din oraşul Sângerei, ministrul Şalaru avea programat o întâlnire cu activul Consiliului la care a participat  preşedintele raionul Sângerei, Vasile Doga precum şi primari din mai multe localităţi din raion.


    În cadrul acestei întâlniri au fost discutate problemele din domeniul drumurilor cu care se confruntă administraţia locală şi lipsa finanţelor pentru  reabilitarea drumurilor din sate. În acelaşi context, primarii satelor Pepeni, Sângereii Noi, Bricenii Vechi şi Chişcăreni au mulţumit conducerii ministerului pentru implicarea activă întru repararea  drumurilor din aceste localităţi.


    Anatol Şalaru a menţionat că Ministerul îşi propune pentru anul acesta reabilitarea drumurilor naţionale de importanţă economică pentru  Republica Moldova în schimb  drumurile  din localităţi care necesită a fi renovate rămân în subordinea administraţiei publice locale pentru a găsi sponsori  care vor să asigure financiar aceste lucrări, având totodată şi susţinere din partea ministerului şi a conducerii raionale cu tehnica necesară efectuării lucrărilor de reconstrucţie.


    De asemenea, Anatol Şalaru a accentuat că toate  drumurile naţionale care vor fi reparate  în următorii ani au fost selectate de către Banca Mondială care au ales aceste sectoare de drum ca fiind prioritare pentru dezvoltarea economică a ţării.


    La solicitarea conducerii raionului, Ministrul a declarat că problema drumului din oraşul Sângerei va fi discutată în cadrul unei şedinţe cu responsabilii din minister pe acest domeniu  ca în cel mai apropiat timp să fi găsite surse financiare pentru  demararea  lucrările  de  reconstrucţie a acestei porţiuni de drum.


    La sfârşitul întrevederii  Anatol Şalaru a primit în audienţă primarii din raionul  Sângerei, Cotiujenii Mici, Izărenii Vechi, Coşcodeni, Drăgăneşti, Rădoaia şi Biruinţa, care au solicitat susţinerea ministerului pentru repararea altor staţii de aşteptare auto, asigurarea cu materiale de construcţii a drumurilor locale şi a utilajelor tehnice pentru demararea lucrărilor de plombare etc.


    În acest sens, ministrul a spus că va analiza toate doleanţele prezentate pentru a depune maxim efort împreună cu colegii din Guvern, în vederea realizării necesităţilor stringente.


    Agenda de lucru s-a încheiat cu vizita ministrului în satul Pepeni unde în prezent sunt  efectuate  ultimele lucrări de întărire a şanţurilor de scurgere pe marginea celor 3 km de drum renovat.

    Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com