• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  La sfârşitul lunii aprilie va începe reabilitarea drumului Bălţi-Sărăteni

    La sfârşitul lunii aprilie va începe reabilitarea drumului Bălţi-Sărăteni

    15.03.2011  

    Administraţia de Stat a Drumurilor a încheiat astăzi, un contact de reabilitare a drumului naţional Bălţi- Sărăteni în valoare de 123,4 mln de lei. La eveniment a participat Anatol  Şalaru, ministrul al Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor(MTID), Boris Gherasim, viceministrul  MTID, Vitalie Panurco, director Administraţia de Stat a Drumurilor şi Costel  Căşuneanu, reprezentantul companiei române de construcţii PA&CO International SRL.


    Prezentul contract a fost atribuit acestei companii în urma desfăşurării licitaţiei competitive în conformitate cu directivele Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) în domeniul procurărilor.  La licitaţie au participat 15 companii internaţionale dintre care doar 10 au fost calificate pentru depunerea ofertelor.

    Anatol Şalaru a declarat că este pentru prima dată cînd se încheie un contract cu această companie cunoscută, denumită de presa din România ,,regele asfaltului,, datorită mai multor contracte încheiate cu statul pentru reabilitarea drumurilor.
    Costel Căşuneanu a apreciat faptul că Republica Moldova este o piaţă de dezvoltare iar drumurile moderne sunt prioritare pentru dezvoltarea economică.


    În acelaşi context, conducerea ministerului a menţionat că este obligaţia companiei ca  timp de un an, de la darea în exploatare, să repare drumul în caz că acesta s-a deteriorat.


    Amintim că luna trecută ASD a mai semnat 3 contracte de reabilitare a trei sectoare de drum de importanţă naţională cu reprezentanţii unor companii portugheze şi italiene, lucrările cărora vor începe la sfârşitul acestei luni.


    Pe agenda ministerului mai sunt în aşteptare  şi alte contracte ce urmează a fi semnate până la finele acestui an, iar până la finele 2012 mai multe porţiuni de drum vor fi reconstruite total conform standartelor europene, a precizat Boris Gherasim.


    Prin moderinizarea acestor sectoare de drum se urmăreşte reducerea costurilor operaţionale de transport pentru utilizatorii drumurilor, reducerea numărului de accidente şi crearea unor condiţii de confort şi siguranţă pe drumurile publice.


    Demararea lucrărilor pe drumul Bălţi – Sărăteni este preconizată la sfîrşitul lunii aprilie 2011 iar durata de execuţie este de 18 luni.

    Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com