• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  MAE a ales Partidul Liberal

    MAE a ales Partidul Liberal

    13.03.2011  

    Aproximativ 300 de membri ai Mişcării Acţiunea Europeană, reuniţi în cadrul unui Congres extraordinar, au decis, duminică, 13 martie, autodizolvarea formaţiunii şi fuzionarea cu Partidul Liberal. Congresul a avut genericul “Noi am ales Partidul Liberal. Luptăm pentru Moldova”, iar la acesta a participat preşedintele PL, Mihai Ghimpu.

    Liderul MAE, Veaceslav Untilă, a menţionat la Congres că deşi membrii formaţiunii au lucrat mult în campania electorală din anul trecut, din păcate, nu a fost obţinut un scor bun, iar oamenii au rămas dezamăgiţi.

    Unitilă a menţionat că MAE a acceptat denumirea şi sigla PL şi a reiterat că PL a fost ales drept partener de guvernare pentru că avem principii apropiate şi susţinem aceleaşi valori europene. Este o decizie corectă şi înţeleaptă şi deschide noi perspective de afirmare, a adăugat Unitilă.

    La rândul său, liderul liberal, Mihai Ghimpu, a menţionat că “noii noştri colegi au dat dovadă de maturitate politică”. “Cam rar s-a întâmplat în 20 de ani de independenţă, ca cei care luptă, având acelaşi obiectiv să se unească”, a menţionat Mihai Ghimpu.

    Liderul liberal a spus că “faptul că încă trăim greu este din cauză că dreapta nu a fost unită”. “Voinţa voastră demonstrează că noi ştim ce trebuie să facem, iar pasul doi este ca şi noi cei de la PL să demonstrăm maturitate politică să nu spunem: voi aţi venit la noi, conformaţi-vă. De azi înainte, toţi suntem egali”, a spus Mihai Ghimpu.

    El a mai remarcat că, “Am fost doi, acum suntem unul şi mai puternic. Şi acum să facem aşa încât gestul nostru să-i molipsească şi pe ceilalţi, ca să avem o dreaptă puternică”.

    ARENA concretizează că tot astăzi s-a desfăşurat şi şedinţa Consiliului Republican al PL la care s-a decis ca fruntaşii MAE Veaceslav Unitilă şi Anatol Petrenco să devină vicepreşedinţi ai Partidului Liberal.

    Arena.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com