• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  A fost semnat acordul de fuziune MAE şi PL

    A fost semnat acordul de fuziune MAE şi PL

    09.03.2011  

    Preşedintele Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, şi preşedintele Mișcării Acțiunea Europeană, Veaceslav Untilă, au semnat miercuri, 9 martie,  Acordul de fuziune dintre cele două formaţiuni politice.

    După semnare, liderul liberal , Mihai Ghimpu, a declarat că datorită acestui acord, alegătorilor le va fi mai ușor, pentru că nu se vor gândi pe cine să aleagă - PL sau MAE.”Nu o să venim în fața alegătorilor, cam cu același program, cu oameni cu aceleași viziuni liberale, naționale, europene”, a menționat Mihai Ghimpu. Totodată, potrivit lui Ghimpu, echipa PL se va întări ”cu oameni devotați cauzei”.

    Veaceslav Untilă, a declarat că negocierile asupra acestui acord au decurs mai ușor decât credea, iar decizia în cauză ”va întări dreapta liberală”  și ”vor avea de câștigat ambele formațiuni”. Untilă a declarat că duminică, va avea loc Congresul extraordinar al MAE, după care imediat va avea loc Consiliul Republican al Partidului Liberal, unde se vor discuta diferite aspecte ale acestei fuziuni.

    Potrivit semnatarilor, Acordul de fuziune nu prevede careva funcții de răspundere în cadrul PL pentru liderul MAE ,Veaceslav Untilă, care a și declarat că nu va pretinde la nici o funcție în conducerea  PL. Totuși, Mihai Ghimpu a menționat că nu crede că fruntașii MAE vor rămâne doar membri ai PL și crede că duminică Consiliul republican al PL ”va lua o decizie corectă în acest sens”.

    Întrebați dacă Acordul de fuziune dintre PL și MAE este public, cei doi au spus că ”nimic secret nu este, dar este public pentru noi”. ”Semnăm și le punem la păstrare în safeu. Dacă vom avea neînțelegeri, le ridicăm și ne uităm ce este scris în acesta", a spus Ghimpu.

    Mihai Ghimpu și Veaceslav Untilă au declarat că încă mai discută unde va fi sediul PL. Liderul MAE, Veaceslav Untilă propune ca formațiunea să se mute la vechiul sediul MAE, de pe strada  Bucureşti 88, care se află în vecinătatea sediului  PLDM.

    Arena.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com