• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Polonia va acorda asistență tehnică Moldovei în toate domeniile de transport

    Polonia va acorda asistență tehnică Moldovei în toate domeniile de transport

    16.02.2011  

    La 15 februarie 2011, Boris Gherasim viceministrul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, a participat la o ,, Masa rotundă,,   organizată de Ambasada Republicii Polonia la Chișinău. Scopul ședinței este extinderea  colaborării între Polonia și Moldova în domeniul transporturilor.
    La ședință au  participat Bogumil Luft,  Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Polone în Republica Moldova și Krysztof Bielaj, consilier economic, Ambasada Republicii Polone în Republica Moldova.

    Din partea ministerului Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor au participat specialiști  din domeniul transportului auto, transport aerian,  transport feroviar și drumuri auto.

    Domnul Bogumil Luft a informat partea moldavă  despre posibilitățile Poloniei privind acordarea asistenței  tehnică MTID  în toate domeniile. Totodată, domnul Luft a menționat  că această poate servi drept moment de intesificare a dezvoltării relațiilor de cooperare dintre ambele state.


    Boris Gherasim a confirmat că reabilitarea drumurilor este o sarcină prioritară a MTID, adăugând că sunt implementate un șir de proiecte pentru aceasta. Extinderea aviației civile și dezvoltarea transportului  feroviar și naval de asemenea sunt prioritare și necesită a fi implementate cât de curând. Un exemplu în acest sens este terminalul de containere și mărfuri generale din Portul Internațional Liber Giurgiulești  care va fi dat în exploatare în primul semestru  al acestui an.


    Krzysztof Bielaj a menționat importanța reluării zborurilor pe ruta aeriană Varșovia – Chișinău care a fost anulată încă în anul 2000 din cauza numărului redus de pasageri.. 
    Viceministru Boris Gherasim  a dat asigurări că va organiza un grup de specialiști  pentru a examina acest subiect și a analiza posibilitatea reluării acestei curse.


    La finalul discuțiilor părțile au convenit să se întrunească  în luna martie pentru a continua dialogul cu privire la implementarea celor expuse.


    Ședința a fost organizată de către ambasadă în comun cu Ministerul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor al Republicii Moldova.

    Ministerul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com