• Abonare la noutăţi
      

  vezi mai mult

  DECLARAȚIE cu privire la invadarea și controlul spațiului mediatic al RM de către Federația Rusă
  19.02.2020     
  Declarația MPU cu privire la falimentul politicii externe a RM și, personal, al lui Igor Dodon, în acest sens
  17.02.2020     
  Candidatul Mișcării Politice UNIREA la funcția de deputat în circumscripția nr. 38, Hîncești, Dorin Chirtoacă, s-a lansat în campania electorală
  16.02.2020     
 • Prima    /   Presa    /   Știri  /  (foto)Mihai Ghimpu a fost felicitat de....noul Președinte al Republicii Moldova

  (foto)Mihai Ghimpu a fost felicitat de....noul Președinte al Republicii Moldova

  23.12.2010  

  În ajunul Crăciunului, Preşedintele Mihai Ghimpu a primit primii colindători la Reşedinţa de Stat, imediat după încheierea ceremoniei de înmânare a distincţiilor de stat. Atmosfera de sărbătoare a fost creată de artiştii de la Teatrul „Luceafărul” şi copiii de la Liceul „Prometeu”, care i-au dorit Preşedintelui sărbători fericite, sănătate şi noroc în noul an, noi succese şi realizări pe măsură. Au primit, în schimb, de la Mihai Ghimpu colaci, un coş plin cu dulciuri şi fructe. Printre urători se regăsea şi… noul Preşedinte al Republicii Moldova, prezentat tuturor celor veniţi la ceremonia de înmânare a distincţiilor de stat.

  Chiar din start, noul Preşedinte a purces la exercitarea atribuţiilor şi a deschis programul de colinde a grupului de urători veniţi de la Liceul „Prometeu”. Vădit emoţionat, dar încurajat de Mihai Ghimpu, tânărul președinte a reuşit să cucerească audienţa împreună cu colegii săi. Este vorba de Ciprian Raeţchi, un băiat de 6 ani din grupa pregătitoare a respectivei instituţii de învăţământ. Visul lui cel mare este de a deveni Preşedinte al Republicii Moldova, iar idolul său în acest sens este Mihai Ghimpu. Chiar şi detaliile vestimantare trădau acest lucru – purta o cravată tricolor.

  Ciprian a făcut cunoştinţă cu Mihai Ghimpu în toamna anului trecut, atunci când Preşedintele a organizat o vizită de presă pentru jurnalişti, între aceştia aflându-se şi Ciprian, venit cu mama sa, ziarista Lina Grâu. Atunci, Mihai Ghimpu a avut o discuţie cu Ciprian şi, mai în glumă, mai în serios, i-a propus să devină Preşedinte al Republicii Moldova, pentru a depăşi criza legată de nealegerea Preşedintelui. Băiatul a acceptat bucuros propunerea şi de atunci preferă ca prietenii să i se adreseze cu formula „Domnule Preşedinte” şi este sigur că într-o bună zi va deveni cu adevărat Preşedinte al Republicii Moldova.

             

            

            

            

           

           

          

          

  Blogul lui Mihai Ghimpu

  Comentarii Adaugă comentariu
  Nume, Prenume *:
  E-mail:
  Comentariu * caractere rămase
Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2020 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori: 4487924  | ieri: 1628 |  azi: 334 |  online: 55     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 23-26-89, 24-35-69, 22-80-97
Fax: +(373 22) 22-80-97