• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Mihai Ghimpu: „Fotbalul întotdeauna a fost şi va rămîne o artă”

    Mihai Ghimpu: „Fotbalul întotdeauna a fost şi va rămîne o artă”

    17.12.2010  

    În fotbal, ca şi în politică, foarte mult contează spiritul de echipă. Dacă acesta lipseşte, atunci nu poţi obţine rezultatul scontat. Doresc din tot sufletul atît politicienilor, cît şi fotbaliştilor, să aibă permanent acest simţ de echipă, deoarece numai în acest caz vom obţine victoria.

    Declaraţia a fost făcută astăzi de Preşedintele interimar al Republicii Moldova, Mihai Ghimpu, Preşedintele Parlamentului, în cadrul Galei Fotbalului Moldovenesc, organizată de federaţia de profil în incinta Teatrului de Operă şi Balet.

    În opinia şefului statului, fotbalul întotdeauna a fost şi va rămîne o artă, care prin farmecul său atrage milioane de oameni, fiind sportul numărul unu în lume. "Acest joc este cu adevărat genul de sport, care te cucereşte din prima clipă pentru toată viaţa. Mă bucur foarte mult că, în ultima perioadă de timp, fotbaliştii moldoveni, atît la nivel de selecţionată, cît şi de cluburi, ne aduc tot mai multe bucurii, obţinînd victorii în cadrul diferitelor competiţii. Sînt convins că în Republica Moldova există un potenţial enorm pentru dezvoltarea fotbalului şi noi trebuie să-l valorificăm din plin", a accentuat Preşedintele Mihai Ghimpu.

    Potrivit lui Mihai Ghimpu, datorită eforturilor Federaţiei Moldoveneşti de Fotbal, pe parcursul ultimilor ani, în diferite regiuni ale ţării, au fost puse bazele unei infrastructuri moderne de dezvoltare a fotbalului, fapt consemnat şi prin prestaţia echipelor naţionale în diferite competiţii. "Şi astăzi îmi aduc aminte cu plăcere jocul selecţionatei naţionale în meciul cu Finlanda, cînd, prin prestaţia de pe teren, fotbaliştii noştri au demonstrat că putem învinge, putem aduce bucuria în rîndurile sutelor de mii sau milioane de suporteri", a specificat Preşedintele Mihai Ghimpu.

    Şeful statului a dat asigurări că conducerea republicii va susţine toate eforturile federaţiei de profil în direcţia dezvoltării fotbalului, a creării unei infrastructuri moderne în toate localităţile din ţară.

    Pavel Ciobanu, preşedintele Federaţiei Moldoveneşti de Fotbal, a mulţumit conducerii Republicii Moldova pentru susţinerea acordată în problema dezvoltării şi modernizării infrastructurii de fotbal, accentuînd că aceasta în final dă rezultate concrete, demonstrate prin evoluţia echipelor moldoveneşti pe arena internaţională.

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com