• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Republica Moldova se îndreaptă cu paşi rapizi spre UE

    Republica Moldova se îndreaptă cu paşi rapizi spre UE

    17.12.2010  

    „Republica Moldova a beneficiat de un sprijin substanţial din partea Consiliului Europei într-o perioadă dificilă pe care o parcurgem, dar care reprezintă începutul european al Republicii Moldova. Actuala guvernare depune eforturi pentru realizarea obiectivelor prevăzute în programul său de activitate, în special cel de democratizare şi integrare europeană a statului nostru, onorându-şi astfel angajamentele faţă de Consiliul Europei”. Această declaraţie a fost făcută de Preşedintele Parlamentului Mihai Ghimpu, Preşedinte interimar al Republicii Moldova, în cadrul întrevederii de astăzi cu Birute Abraitiene, Reprezentant Special al Secretarului General al Consiliului Europei, care îşi încheie activitatea în Republica Moldova.

    Preşedintele a exprimat mulţumiri pentru susţinerea consecventă a Republicii Moldova de către Consiliul Europei, ţara noastră fiind membră a CoE de 15 ani. Mihai Ghimpu şi-a exprimat încrederea că statul nostru va beneficia şi în continuare de susţinerea partenerilor externi, apreciind rolul implicării Consiliului Europei în consolidarea valorilor democratice în Republica Moldova, precum şi eforturile acestei prestigioase instituţii în sporirea vizibilităţii ţării noastre pe plan european. Totodată, Preşedintele i-a mulţumit Reprezentantului Special al Secretarului General al Consiliului Europei pentru activitatea desfăşurată în Republica Moldova şi pentru contribuţia personală la armonizarea relaţiilor Republicii Moldova cu Consiliul Europei, dorindu-i succes în continuare şi asigurând-o că în Republica Moldova va fi aşteptată întotdeauna.

    Republica Moldova, care traversează o perioadă foarte importantă în relaţia cu Consiliul Europei, se îndreaptă cu paşi rapizi spre Uniunea Europeană şi practic mai are de făcut câţiva paşi pentru a se integra în marea familie europeană, a specificat Birute Abraitiene. În context, Reprezentantul Special al Secretarului General al Consiliului Europei a menţionat că instituţia pe care o reprezintă susţine priorităţile  Republicii Moldova şi va face tot posibilul pentru a ajuta statul nostru să implementeze cu eficienţă reformele democratice.

    Birute Abraitiene a mulţumit Preşedintelui pentru atitudinea sa sinceră şi amicală, precizând că s-a simţit foarte bine în Republica Moldova pe durata mandatului şi a apreciat activitatea desfăşurată de factorii de decizie. Reprezentantul Special al Secretarului General al Consiliului Europei a dat asigurări  că va urmări atent şi în continuare evoluţiile din Republica Moldova.

    Mihai Ghimpu a primit un cadou simbolic de la Birute Abraitiene – volumul „Războiul după război” de Krieg Nach Dem Kriege.

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com