• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Jerzy Buzek: Republica Moldova trebuie să rămână pe drumul european ales

    Jerzy Buzek: Republica Moldova trebuie să rămână pe drumul european ales

    10.12.2010  

    „Este simbolic faptul că vizita Preşedintelui Parlamentului European în Republica Moldova se produce chiar în ziua în care este sărbătorită Ziua Internaţională a Drepturilor Omului. Este un semnal încurajator pentru Republica Moldova din partea unei instituţii europene care promovează drepturile omului, libertatea şi democraţia în întreaga lume şi reprezintă un semn clar că cetăţenii noştri vor trăi în libertate, în spiritul respectării drepturilor şi libertăţilor fundamentale. Declaraţia aparţine Preşedintelui Parlamentului Mihai Ghimpu, Preşedinte interimar al Republicii Moldova, şi a fost făcută în cadrul unei conferinţe de presă comune susţinute împreună cu Preşedintele Parlamentului European Jerzy Buzek, aflat într-o vizită oficială la Chişinău. 

    Preşedintele Mihai Ghimpu a salutat prezenţa în Republica Moldova a înaltului oficial european, mulţumind pentru sprijinul constant de care se bucură ţara noastră din partea Uniunii Europene. „Republica Moldova îşi doreşte foarte mult să facă parte cât mai curând din marea familie europeană şi ştim că acest lucru depinde foarte mult de noi, de reformele pe care le vom implementa şi de progresele înregistrate”, a menţionat Preşedintele. 

    Mihai Ghimpu s-a referit şi la realizările Alianţei pentru Integrare Europeană pe parcursul unui an de guvernare, subliniind că se impune continuitate în acţiunile autorităţilor pentru a asigura un viitor european cetăţenilor. „Republica Moldova are nevoie în acest moment de două alianţe: Alianţa pentru Integrare Europeană şi Uniunea Europeană. În numele acestor două alianţe şi împreună trebuie să mergem până vom deveni membri ai UE”, a specificat Preşedintele.

    Preşedintele Parlamentului European a menţionat că Uniunea Europeană îşi asumă angajamentul să susţină şi în continuare Republica Moldova şi salută vectorul european al ţării noastre. Totodată, Jerzy Buzek a menţionat că Republica Moldova a înregistrat progrese impresionante pe calea sa europeană, perioada de guvernare a Alianţei pentru Integrare Europeană fiind apreciată drept o mare realizare. „A fost un succes nu doar al guvernării, ci şi al Parlamentului, al Preşedintelui Parlamentului, care a condus Republica Moldova spre un statut de ţară mai bine guvernată şi care a reuşit să depăşească problemele care există în toată lumea de natură economică”, a mai specificat Jerzy Buzek.

    De asemenea, Jerzy Buzek a accentuat că a venit la Chişinău, dând curs invitaţiei  Preşedintelui Mihai Ghimpu, adresată în timpul vizitei la Bruxelles, pentru a transmite un mesaj de solidaritate şi sprijin în această perioadă crucială pentru Republica Moldova. „Republica Moldova trebuie să rămână pe drumul european pe care l-a ales, acest fapt fiind de o importanţă deosebită atât pentru UE, cât şi pentru cetăţenii Republicii Moldova. Republica Moldova nu este singură, aveţi sprijinul continuu al UE, dar alegerea în legătură cu viitorul dorit vă aparţine”, a specificat Jerzy Buzek.

    Înaltul oficial a menţionat că Uniunea Europeană îşi doreşte relaţii durabile şi în continuare cu Republica Moldova pentru a apropia ţara noastră de standardele europene şi a asigura  un viitor mai bun pentru cetăţenii noştri. Stabilitatea, unitatea şi continuitatea sunt cele mai importante elemente pentru viitorul Republicii Moldova şi pentru relaţiile noastre de colaborare, a precizat Jerzy Buzek.

    Secţia Relaţii cu mass-media a Parlamentului Republicii Moldova

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com