• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  (foto)OTPL a aderat la Tineretul Liberal European

    (foto)OTPL a aderat la Tineretul Liberal European

    09.12.2010  

    Recent, Organizația de Tineret a Partidului Liberal (OTPL) a devenit membru cu drepturi depline a Tineretului Liberal European (LYMEC), această hotărâre a fost luată în unanimitate de Congresul LYMEC ce s-a desfășurat între 26-28 noiembrie în Ljubljana, Slovenia.

    Congresul LYMEC a fost organizat de Mlada Liberalna Demokratija (organizație de tineret liberală din Slovenia) și a adunat în jur de 80 de participanți din toată Europa.

    Anterior Congresului în colaborare cu Forumul Liberal European, a fost organizat un seminar pe tema: Piața europeană internă. În cadrul acestui seminar participanții au abordat această temă în discuție liberă cu diferiți experți din domeniu: dr. Draško Veselinoviè, fostul director executiv al bursei de valori din Ljubljana și fostul președinte și director executiv a Bancii din Ljubljana; dr. Peter Vrtaènik, director general al direcției piața internă din cadrul Ministerului de Economie din Slovenia; dr. Darko Štrajn, președintele academiei liberale slovene și cercetător la Institutul de Cercetare Educațională; Rado Pezdir, economist sloven de la Școala Internațională de Asistență Socială și Studii de Afaceri.

    “Astfel OTPL își menține vectorul european și este hotărât să promoveze valorile europene în cadrul vietii politice din Republicii Moldova.” este de parere Sergiu Boghean, președintele Organizației de Tineret a Partidului Liberal.

    „Calitatea de membru LYMEC permite OTPL să mențina relații apropiate cu diverse organizații politice de tineret din UE fapt ce contribuie eficient la apropierea noastră de comunitatea europeană cât și la preluarea de experiență în domeniul politicilor de tineret pentru Republica Moldova” a afirmat Anna Cernomaz, Ofiţer Internaţional OTPL

    LYMEC a fost înfiinţată în 1976 sub numele de “Mişcarea Tineretului Liberal a Comunităţii Europene”. Ca organizaţie de tineret a Partidului European Liberal Democrat şi Reformist (ELDR), LYMEC sprijină dezvoltarea politică şi de educaţie ale tinerilor din întreaga Europă.

                                        

                                        

    Organizația de Tineret a Partidului Liberal

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com