• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Mihai Ghimpu: „Statul va susţine cetăţenii care contribuie la promovarea valorilor naţionale,,

    Mihai Ghimpu: „Statul va susţine cetăţenii care contribuie la promovarea valorilor naţionale,,

    09.12.2010  

    Statul va susţine, inclusiv prin acordarea distincţiilor de stat, cetăţenii, care prin munca lor zi de zi, contribuie la promovarea valorilor naţionale, implementarea proiectelor de reformare şi modernizare a Republicii Moldova. Declaraţia a fost făcută astăzi de preşedintele interimar al Republicii Moldova, Mihai Ghimpu, în cadrul ceremoniei de înmînare a distincţiilor de stat unui grup de persoane din domeniile ştiinţei, culturii, educaţiei, etc.

    Şeful statului a mai menţionat că doreşte ca cîţi mai mulţi cetăţeni să fie apreciaţi la justa lor valoare de conducerea ţării, deoarece numai în acest caz putem realiza obiectivele noastre de bază – lichidarea sărăciei şi integrare în Uniunea Europeană.

    Mihai Ghimpu a specificat că toate distincţiile acordate se datorează meritelor obţinute de cetăţenii decoraţi, care au fost apreciate, în primul rînd, de colectivele în care activează. „Fiecare prezentare are la baza sa votul întregului colectiv, care apreciază din interior prestaţia cotidiană a fiecărui cetăţean la locul de muncă, importanţa lucrului efectuat în beneficiul societăţii”, a menţionat şeful statului.

    În context, Nicolae Mîtcaş, ex-ministru al învăţămîntului şi ştiinţei, decorat cu „Ordinul Republicii”, a accentuat că distincţia primită se datorează, în cea mai mare măsură armatei de specialişti, studenţi, cetăţeni de rînd, care prin susţinerea iniţiativelor instituţiei pe care o conducea, au contribuit la aducerea adevăratelor valori naţionale acasă. „Prin acordarea distincţiilor de stat unor personalităţi marcante, care şi-au sacrificat viaţa pentru această ţară, aţi readus, domnule Preşedinte, încrederea oamenilor într-un viitor luminos pentru Republica Moldova”, a declarat Nicolae Mătcaş.

    În luările de cuvînt, marea majoritate a persoanelor decorate au accentuat că pentru continuarea reformelor în Republica Moldova este nevoie de o coaliţie, care va continua procesul de reformare a ţării în baza principiilor abordate de Alianţa pentru Integrarea Europeană. „Pentru a asigura o continuitate în reforme este nevoie de reconstituirea Alianţei pentru Integrarea Europeană, deoarece pe parcursul ultimului an aceasta a demonstrat prin fapte că este capabilă să transforme Republica Moldova într-un stat democratic şi de drept”, a spus locuitorul satului Sărătenii Vechi, raionul Teleneşti, profesor pensionat Boris Vasiliev, decorat cu „Ordinul de Onoare”.

    președinte.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com