• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Lichidarea sărăciei și integrarea europeană rămân a fi actuale în continuare

    Lichidarea sărăciei și integrarea europeană rămân a fi actuale în continuare

    09.12.2010  

    Republica Moldova, prin realizarea reformelor implementate de Alianţa pentru Integrarea Europeană, a beneficiat de o susţinere fără precedent, comparativ cu alte state, din partea partenerilor occidentali şi această cale de dezvoltare trebuie păstrată prin formarea unei guvernări capabile să continue procesul de democratizare a ţării.

    Declaraţii în acest sens au făcut în cadrul întrevederii de astăzi cu Preşedintele interimar al Republicii  Moldova, Mihai Ghimpu, Preşedintele Parlamentului, de către miniştrii afacerilor externe al Poloniei şi Suediei, Radoslaw Sikorski şi Carl Bildt, aflaţi în vizită la Chişinău.

    Potrivit lui Radoslaw Sikorski, Republica Moldova este ţara pe care Uniunea Europeană doreşte s-o susţină foarte mult în parcursul ei european, drept confirmare fiind şi cele circa 2,6 mlrd de dolari acordate statului nostru pentru implementarea proiectelor de modernizare a tuturor sferelor social-economice a ţării. „Această susţinere poate fi valorificată rapid şi eficient de o guvernare care are drept priorităţi dezvoltarea multilaterală a Republicii Moldova şi integrarea ei în familia statelor europene”, a accentuat şeful diplomaţiei poloneze.

    Carl Bildt a susţinut poziţia colegului său din Polonia, menţionînd că depăşirea cît mai rapidă a crizei politice şi menţinerea parcursului european al ţării noastre va constitui un semnal clar pentru Uniunea Europeană că obiectivele declarate acum un an rămîn a fi prioritare pentru Republica Moldova şi în continuare.

    În context, Preşedintele Mihai Ghimpu a declarat că obiectivele de lichidare a sărăciei, integrare europeană, implementare a reformelor  şi altele, stipulate în programul de guvernare al Alianţei pentru Integrarea Europeană, rămîn a fi actuale şi în continuare. „Succesul realizării acestor obiective depinde, în mare măsură, de politica internă promovată de partidele aflate la guvernare. Noi vom depune toate eforturile ca reformele iniţiate de AIE să fie continuate tot de o coaliţie, care are drept scop construcţia în Republica Moldova a unui stat democratic şi de drept”, a specificat şeful statului.

    presedinte.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com