• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Polonia sprijină Republica Moldova pentru un viitor european

    Polonia sprijină Republica Moldova pentru un viitor european

    08.12.2010  

    Aspecte legate de vizita Ministrului de Externe al Poloniei Radoslaw Sikorski la Chişinău, precum şi evoluţiile post-electorale din Republica Moldova în vederea formării unei alianţe de guvernare au fost principalele subiecte discutate astăzi în cadrul unei întrevederi a Preşedintelui Parlamentului Mihai Ghimpu, Preşedinte interimar al Republicii Moldova, cu Bogumil Luft, Ambasadorul Republicii Polone în Republica Moldova.

    În cadrul întrevederii oficialii au abordat mai multe subiecte de pe agenda politică a Republicii Moldova, inclusiv consultările post-electorale purtate de reprezentanţii partidelor parlamentare. Discuţiile au vizat şi progresele înregistrate de Republica Moldova în realizarea obiectivului de integrare europeană, precum şi importanţa continuării acestora.

    Preşedintele Mihai Ghimpu a adresat mulţumiri Republicii Polone pentru sprijinul constant şi consecvent acordat cetăţenilor Republicii Moldova, care îşi doresc un viitor european. Potrivit Preşedintelui, acest lucru a devenit evident şi la alegerile parlamentare anticipate din 28 noiembrie, când peste 60% din alegători au optat pentru forţele politice democratice, pro-europene, care ar putea să realizeze obiectivul de integrare europeană. „Suntem recunoscători Poloniei şi adresăm mulţumiri pentru faptul că sunteţi preocupaţi de viitorul cetăţenilor noştri şi sunteţi alături de noi în drumul Republicii Moldova de integrare europeană, de consolidare a statului de drept, de implementare a valorilor şi principiilor democratice”, a menţionat Mihai Ghimpu. Referindu-se la necesitatea continuării reformelor democratice în Republica Moldova, Mihai Ghimpu a specificat că este esenţială continuitatea Alianţei pentru Integrare Europeană, care a demonstrat că poate fi un partener credibil şi îşi poate asuma responsabil actul de guvernare.

    În context, Ambasadorul Bogumil Luft şi-a exprimat încrederea că Alianţa pentru Integrare Europeană va exista şi în continuare, precizând că, pe parcursul a mai bine de un an de guvernare, Alianţa pentru Integrare Europeană a funcţionat eficient şi a fost privită cu încredere şi speranţă de partenerii externi. Potrivit Ambasadorului, ca rezultat a guvernării AIE, Republica Moldova a beneficiat de deschidere şi sprijin din partea mai multor state europene.

    Parlament.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com