• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  PL pledează pe o ,,alianță credibilă,,

    PL pledează pe o ,,alianță credibilă,,

    07.12.2010  

    Mihai Ghimpu, Președintele Partidului Liberal PLa făcut astăzi, un apel, în cadrul unei conferințe de presă, către PLDM și PDM să renunțe la negocierile cu comuniștii și să-i bucure pe cetățeni cu o guvernare democratică, să nu se axeze pe partajarea celor trei funcții în stat, dar să creeze o alianță credibilă.

    ”PL are încredere în colegii din  Alianța pentru Integrarea Europeană fiindcă aceasta există și credem că va exista și în viitor”, a spus liderul PL,  Mihai Ghimpu. Totodată, el a adăugat că ”în cazul în care vom încerca să ne comportăm așa cum ne-am comportat în ultimele opt zile, bând ceai și comunicând prin mass-media, eu cred că răbdarea cetățenilor va dispărea ”.

    ”De aceea, facem al doilea apel către colegii de la PLDM și PDM: să nu ne oprim la aceste trei funcții, nu aceasta este important, ci actul de guvernare în general”, a subliniat Mihai Ghimpu. Președintele PL a remarcat că ”important este să fie o alianță credibilă și să avem încredere unul în altul” . În context, liderul PL și-a îndemnat colegii de la PLDM și PDM ”să se așeze urgent la masa tratativelor, să pună cărțile pe masă şi să găsească înţelegere”, ”pentru a nu chinui cetăţenii care au avut încredere” în  ei.

    La aceeași conferință de presă, președintele PL a spus că oferta lansată astăzi de liderul PLDM, Vlad Filat, potrivit căreia lui Mihai Ghimpu urmează să-i revină funcția de preşedintele al Parlamentului,  “este un pas bun, întârziat un pic”. De asemenea, el s-a arătat nedumerit că oferta a fost lansată prin intermediul mass-media, dar nu în cadrul unui dialog direct.

    ”Aceasta demonstrează că undeva, ceva se mai ascunde. Vreau să cred în oferta PLDM, dar vreau să cred și în faptul că PLDM nu vede alianța doar în partajarea acestor funcții", a subliniat Ghimpu.

    Mihai Ghimpu a mai spus că PL-ului îi convine postul de președinte al Parlamentului în cazul în care cele trei formațiuni – PL, PDM și PLDM - vor forma o echipă. Potrivit lui, funcția de președinte al Parlamentului nu înseamnă și pârghii de guvernare.

    Funcția de președinte al Parlamentului "este cea mai grea funcție, pentru că nici la Guvern și nici la Președinție nu sunt comuniștii”, a apreciat Mihai Ghimpu. El a dat asigurări că nu mai dorește să ajungă în funcția de președinte interimar al Republicii Moldova.

    Arena.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com