• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  (foto și video)Periplul electoral al echipei PL s-a încheiat la Bardar

    (foto și video)Periplul electoral al echipei PL s-a încheiat la Bardar

    27.11.2010  

    În ultima zi în care se permite agitaţia electorală, Preşedintele PL Mihai Ghimpu a avut o întâlnire cu locuitorii satului Bardar din raionul Ialoveni. „Am ţinut neapărat ca ultima întâlnire electorală din această campanie electorală pentru alegerile parlamentare anticipate să fie cu locuitorii satului Bardari, localitatea care la alegerile anterioare  a acordat o susţinere masivă Partidului Liberal, iar potrivit rezultatelor, PL s-a situat aici pe primul loc. Vă mulţumesc pentru susţinerea acordată atunci şi îmi exprim convingerea că cel puţin o veţi dubla la alegerile de duminică”, a explicat Mihai Ghimpu decizia sa de a se întâlni cu alegătorii din Bardar.

    Potrivit Preşedintelui PL, într-un an de guvernare a Alianţei pentru Integrare Europeană, în Republica Moldova s-au înregistrat mai multe progrese semnificative, chiar dacă moştenirea rămasă de la guvernarea comunistă era una dezastruoasă. Cu un deficit bugetar ce depăşea 8 mld lei şi în condiţiile unei crize economice mondiale, autorităţile au făcut tot ce le-a stat în puteri pentru a plăti la timp pensiile şi salariile, compensaţiile sociale pentru famiile defavorizate, au fost susţinuţi producătorii agricoli, a început programul de reabilitare a drumurilor naţionale, precum şi implementarea unui program amplu de aprovizionare cu apă şi canalizare a localităţilor rurale, au fost lichidate gunoiştile neautorizate etc.

    În context, Mihai Ghimpu a mai precizat că între priorităţile de guvernare pentru următorul mandat a echipei PL se înscrie promovarea unui program pentru îmbunătăţirea condiţiilor de trai la sate, prin dezvoltarea următoarelor sectoare: canalizare, apeduct, gazificare, construcţia drumurilor etc. „Partidul Liberal respectă cetăţenii Republicii Moldova, din aceste considerente nu face promisiuni false şi nu promovează minciuna în campania electorală. PL are valori pentru care luptă încă din anii 90, iar valoarea supremă în jurul căreia trebuie să fie clădită societatea este libertatea. Libertatea, nu comunismul, va salva Republica Moldova şi va duce statul nostru acolo unde deja sunt circa un milion de cetăţeni de ai noştri – în Uniunea Europeană. Iar după alegeri vom reveni şi la discuţia privind condamnarea comunismului”, a menţionat Mihai Ghimpu.

    Potrivit Preşedintelui PL, adevărul, dreptatea, bunăstarea sunt valori ce pot fi atinse prin realizarea obiectivului schimbării până la capăt pe care şi l-a asumat PL. „La 28 noimbrie votaţi PL, care are o echipă de politicieni oneşti şi corecţi. Votaţi împotriva celor care au furat trecutul părinţilor şi bunicilor noştri, prezentul nostru şi vor să fure viitorul copiilor noştri. Votaţi pentru un viitor european şi pentru formaţiunea politică ce îl va realiza – Partidul Liberal!”