• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
    Astăzi a avut loc ședința Consiliului Republican al Partidului.
    29.02.2024 - 25.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  (foto)Locuitorii satelor Slobozia Mare şi Goteşti felicitaţi de Mihai Ghimpu

    (foto)Locuitorii satelor Slobozia Mare şi Goteşti felicitaţi de Mihai Ghimpu

    08.11.2010  

    Preşedintele PL Mihai Ghimpu a participat la manifestările organizate de primăria satului Slobozia Mare, raionul Cahul, cu prilejul hramului localităţii. Cadoul oferit din partea Partidului Liberal pentru locuitorii acestui sat din sudul Moldovei a fost un concert de zile mari susţinut de ansamblul „Ştefan Vodă”. Interpreţii acestui ansamblu i-au îndemnat pe locuitorii satului, adunaţi la Casa de Cultură din localitate, să se alăture echipei conduse de Mihai Ghimpu pentru ca împreună, la 28 noiembrie 2010, „să învingem balaurul roşu”. Membrii ansamblului le-au reamintit cântecele care în anii 90 au chemat moldovenii să lupte pentru revenirea valorilor naţionale „Câte doi”, „Bordeiaş”, mai multe balade populare şi i-au îndemnat să respecte testamentul marelui domnitor Ştefan cel Mare şi Sfânt: „Să staţi strajă la hotare, să păziţi acest pământ”.

    Ulterior, colectivele artistice şi artiştii amatori din localitate au prezentat un program de sărbătoare pentru consăteni, dar şi pentru oaspeţii veniţi la hramul localităţii.

    Mihai Ghimpu a adresat un mesaj de felicitare locuitorilor satului Slobozia Mare, dorindu-le sănătate tuturor, realizări multe şi frumoase, fericire şi noroc în casele fiecăruia. Preşedintele PL a mai spus că se simte onorat să fie la Slobozia Mare cu prilejul hramului localităţii. „Satul dvs. a fost şi rămâne a fi unul din pilonii de bază ai neamului românesc, cu oameni destoinici, care trăiesc în baza valorilor moştenite de la străbunii noştri”. Mihai Ghimpu le-a mulţumit localnicilor pentru faptul că în vremuri grele au păstrat, au valorificat şi au lăsat moştenire copiilor şi nepoţilor limba, tradiţiile, cultura naţională.

    Mihai Ghimpu i-a îndemnat să participe toţi la alegerile din 28 noiembrie 2010, votând pentru libertate, dreptate, adevăr şi bunăstatre, pentru schimbarea până la capăt pe care vrea să o realizeze echipa Partidului Liberal. „Pe 28 noiembrie 2010 ne decidem destinul nostru european. Trebuie să punem punct comunismului, adus pe meleagurile noastre cu baionetele şi tancurile, care ne-a furat prezentul nostru şi al părinţilor noştri şi vrea să ne fure şi viitorul copiilor noştri”, a subliniat Mihai Ghimpu.

    Primarul localităţii Valentina Caraistan a mulţumit Preşedintelui PL pentru prezenţa la manifestările organizate, dar şi pentru concertul oferit sătenilor, menţionând că cei din Slobozia Mare vor vota schimbarea până la capăt, aşa cum au votat şi la alegerile din 29 iulie 2009. Totodată, din numele locuitorilor, primarul i-a oferit cadou lui Mihai Ghimpu o icoană înfăţişând scena din „Cina cea de taină”, cu urarea ca aceasta să-l ajute să păstreze pacea sufletească a acestei ţări.

    Ulterior, Preşedintele PL Mihai Ghimpu, i-a felicitat şi pe locuitorii satului Goteşti din raionul Cantemir, localitate, care, de asemenea, sărbătoreşte hramul astăzi.

                                   

                                   

                                    

                                   

    Departamentul de Comunicare şi Imagine al PL

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com