• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Mihai Ghimpu a participat la expoziția personală de pictură a Valentinei Rusu-Ciobanu

    Mihai Ghimpu a participat la expoziția personală de pictură a Valentinei Rusu-Ciobanu

    13.10.2010  

    Preşedintele Parlamentului Mihai Ghimpu, Preşedinte interimar al Republicii Moldova, a participat la vernisajul expoziţiei personale de pictură a artistului plastic Valentina Rusu-Ciobanu. Vernisajul a fost organizat la Centrul Expoziţional „Constantin Brâncuşi” cu ocazia aniversării a 90-a a pictoriţei Valentina Rusu-Ciobanu şi în preajma sărbătorii „Hramul Chişinăului”.

    La eveniment au participat deputatul Ion Hadârcă, reprezentanţi ai misiunilor diplomatice acreditate în Republica Moldova, critici de artă, artişti plastici, scriitori, dar şi numeroşi admiratori ai picturilor semnate de Valentina Rusu-Ciobanu. Cei prezenţi au adresat felicitări pictoriţei cu ocazia vernisajului expoziţiei personale, dar şi cu prilejul apropiatei aniversări, mulţumindu-i pentru întreaga galerie de lucrări de artă pictate de-a lungul timpului.

    Preşedintele Mihai Ghimpu a menţionat că este o onoare pentru toţi cei prezenţi la vernisaj să fie contemporani cu Valentina Rusu-Ciobanu şi să-i fie alături în ziua în care „îşi prezintă munca de o viaţă”. Cu ocazia remarcabilei aniversări, Mihai Ghimpu i-a dorit pictoriţei sănătate, succes şi mulţi ani dedicaţi creaţiilor de valoare. „Să vă aibă Dumnezeu în pază şi să treceţi peste vârsta de 100 de ani, să vedeţi şi Dumneavoastră cum e!”, a mai spus Preşedintele. Adresând mulţumiri pentru lucrările de valoare lăsate moştenire culturii naţionale, Mihai Ghimpu a specificat că valoarea lor este inestimabilă dacă ţinem cont de condiţiile dure de viaţă prin care a trecut Valentina Rusu-Ciobanu, împreună cu soţul său, artistul plastic Glebus Sainciuc, şi în care au fost nevoiţi să creeze – război, totalitarism, foamete. „Lucrările acestor remarcabili artişti plastici încă urmează a fi valorificate şi promovate de generaţiile tinere”, a mai spus Preşedintele.

    Şi deputatul Ion Hadârcă s-a referit la creaţia de valoare a Valentinei Rusu-Ciobanu, amintind, în special, de portrele sale, care rămân în istorie pentru totdeauna, de altfel ca şi întreaga sa creaţie, care asigură demnitatea noastră naţională.

    Expoziţia va rămâne deschisă la Centrul Expoziţional „Constantin Brâncuşi” până pe data de 24 octombrie 2010.

    parlament.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com