• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Mihai Ghimpu: "AIE a realizat un şir de reforme care au apropiat R. Moldova de comunitatea europeană"

    Mihai Ghimpu: "AIE a realizat un şir de reforme care au apropiat R. Moldova de comunitatea europeană"

    30.09.2010  

    Chişinău, 30 septembrie - Pe tot parcursul acestui an de guvernare, Alianţa pentru Integrare Europeană a realizat un şir de reforme, care au apropiat Republica Moldova de comunitatea europeană. Sînt convins că la alegerile din 28 noiembrie curent, cetăţenii vor susţine cursul de integrare europeană, propus de AIE, deoarece doresc să locuiască într-un stat democrat, prosper şi de drept.

    Declaraţia a fost făcută astăzi de Preşedintele interimar al Republicii Moldova, Mihai Ghimpu, Preşedinte al Parlamentului, în cadrul celei de-a III-a Reuniune informală a Grupului pentru Acţiunea Europeană a ţării noastre, care se desfăşoară la Chişinău în perioada 29 septembrie - 1 octombrie.

    În opinia şefului statului, schimbările produse în Republica Moldova demonstrează că drumul ales de ţara noastră este corect, iar programul de guvernare al AIE va permite modernizarea tuturor ramurilor vieţii social-economice. "Reuşitele AIE se datorează şi susţinerii oferite de partenerii europeni, care ne-au susţinut în cele mai dificile situaţii pentru statul nostru. Sînt convins că acest parcurs va fi continuat şi în viitor, oferindu-ne posibilitatea să creăm cetăţenilor noştri condiţii optime de trai şi activitate", a menţionat Mihai Ghimpu.

    Preşedintele Mihai Ghimpu a mai spus că în urma reformelor, realizate de AIE, au fost create condiţii prielnice pentru atragerea investiţiilor străine în economia naţională, lucru care va permite relansarea acesteia, transformînd-o în una funcţională şi concurentă pe piaţa internaţională.

    "Republica Moldova, într-un an de aflare la guvernare a Alianţei pentru Integrare Europeană, a făcut paşi concreţi în procesul de integrare europeană. Dar, pentru atingerea obiectivelor finale mai avem încă mult de făcut. Şi reuşita reformelor iniţiate depinde atît de perseverenţa noastră în implementarea lor, cît şi de susţinerea partenerilor europeni", a specificat şeful statului.

     

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com