• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Mihai Ghimpu: Imaginea României şi a Uniunii Europene a sporit în ochii oamenilor simpli din ţara noastră

    Mihai Ghimpu: Imaginea României şi a Uniunii Europene a sporit în ochii oamenilor simpli din ţara noastră

    30.09.2010  

    Declaraţia a fost făcută de Preşedintele interimar al Republicii Moldova, Mihai Ghimpu, Preşedintele Parlamentului, în cadrul întrevederii cu Teodor Baconschi, Ministru al afacerilor externe al României, aflat într-o vizită oficială la Chişinău.

     Mihai Ghimpu a adus mulţumiri autorităţilor române pentru susţinerea Republicii Moldova atât în procesul de depăşire a consecinţelor inundaţiilor, cât şi în realizarea unor proiecte bilaterale de infrastructură, din sistemul educaţional, cultural etc., care au o importanţă foarte mare pentru societatea noastră.

    „Toate acestea constituie un suport real în realizarea programelor de reformarea a Republicii Moldova, iniţiate acum un an de Alianţa pentru Integrarea Europeană. Sunt convins că această colaborare reciproc avantajoasă va continua, constituind un element important în realizarea obiectivului nostru principal – integrarea europeană a Republicii Moldova”, a accentuat şeful statului.

    Referindu-se la colaborarea bilaterală dintre două state, Mihai Ghimpu şi Teodor Baconschi au constatat că în ultima perioadă de timp ele au căpătat o nouă amploare, fapt care a permis iniţierea unor proiecte comune în diferite domenii. Ultimul proiect de acest gen constituindu-l  inaugurarea astăzi la Sala cu Orgă a Institutului Cultural „Mihai Eminescu".

    Ministrul Teodor Baconschi a apreciat eforturile Alianţei pentru Integrarea Europeană în realizarea procesului de reformare a Republicii Moldova, menţionând că  astăzi ţara noastră este în Europa la modă, iar funcţionarii europeni o consideră ca o formulă de succes, apărută în urma reformelor implementate. „Interesul Europei a crescut enorm vizavi de Republica Moldova, după venirea AIE la guvernare, şi sperăm că implementarea programului Alianţei, adoptat acum un an, va fi continuat şi după alegerile din toamna curentă”, a menţionat diplomatul român.

    În opinia ministrului Teodor Baconschi, despre interesul partenerilor occidentali vizavi de procesele din Moldova, vorbeşte şi organizarea la Chişinău a Reuniunii informale a Grupului pentru Acţiunea Europeană a Republicii Moldova. „Acesta este un eveniment de maximă importanţă pentru Republica Moldova, angajată plenar în procesul de integrare europeană, şi constituie o apreciere a politicilor promovate de Alianţa pentru Integrarea Europeană”, a accentuat ministrul român de externe.

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com