• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Mihai Ghimpu a fost reales în funcția de președinte al PL

    Mihai Ghimpu a fost reales în funcția de președinte al PL

    27.09.2010  

    Duminică, 26 septembrie, la Palatul Național  a avut loc cel de-al III-lea Congres al PL, unde s-a ales preşedintele partidului s-a votat pentru  modificările necesare statutului şi pentru o nouă platformă şi un nou program politic al formaţiunii.

    La Congres au fost invitaţi politicieni din Republica Moldova şi Uniunea Europeană, personalităţi marcante ale culturii, artei, literaturii din republică, reprezentanţi cunoscuţi ai mass-media şi ai societăţii civile.

    Printre aceștia se numără Monica Macovei, europarlamentar, Gheorghe Flutur, vicepreședinte al PDL, Dan Dungaciu, consilier prezidențial, Constantin Simirad, președintele Consiliului Județean Iași, Viorel Badea, senator PDL, Eugen Tomac, secretar de stat pentru românii de pretutindeni, Romeo Stavarache, președintele Consiliului Județean Bacău, care a adus un mesaj de felicitare din partea președintelui PNL, Crin Antonescu, Eugen Doga compozitor,, Nicolae Dabija, președintele Forului Democrat al Românilor din Moldova, Ion Ungureanu, Ilie Ilașcu și alții.

    La Congres, delegații au votat unanim pentru Mihai Ghimpu, președinte al partidului pentru un mandat de 4 ani. Dorin Chirtoacă, Anatol Șalaru și Ion Hadârcă au fost aleși prim-vicepreședinți. În calitate de vicepreședinți PL au fost aleși Corina Fusu, Boris Vieru, Valeriu Munteanu și Vlad Lupan.

    De asemenea în cadrul forului suprem al liberalilor a fost anunțată aderarea la PL a unui grup de ofițeri rezerviști, a 50 de primari din țară, a președintelui raionului Ștefan Vodă, Valeriu Berilă, și o serie de personalități marcante din societatea civilă și culturală.

     Departamentul de Comunicare și Imagine al PL

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com