• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Mihai Ghimpu a vizitat Serviciul Protecție și Pază de Stat

    Mihai Ghimpu a vizitat Serviciul Protecție și Pază de Stat

    20.09.2010  

    Preşedintele interimar al Republicii Moldova, Mihai Ghimpu, Preşedinte al Parlamentului, a efectuat o vizită de lucru la Serviciul de Protecţie şi Pază de Stat, unde s-a familiarizat cu programul de pregătire profesională şi activitate a instituţiei, echipamentul din dotare.

     În cadrul discuţiilor cu colaboratorii Serviciul de Protecţie şi Pază de Stat, şeful statului a menţionat abnegaţia şi devotamentul de care dă dovadă efectivul în procesul desfăşurării întrunirilor de amploare, cum ar fi summit-urile sau reuniunile de rang înalt, desfăşurate în Republica Moldova, precum şi asigurarea bunei funcţionalităţi, în cazurile de protecţie a înalţilor demnitari care vizitează ţara noastră.

    "Doresc să vă spun că, în ansamblu, volumul de activităţi pe care trebuie să-l îndepliniţi, în baza normelor legale, nu trebuie să conducă la anumite incomodităţi pentru cetăţenii de rînd. Este un principiu major, cu atît mai mult că oamenii doresc transparenţa instituţiilor statului", a accentuat Mihai Ghimpu.

     În context, Preşedintele Mihai Ghimpu a solicitat de la colaboratorii Serviciului de Protecţie şi Pază de Stat o atitudine civică şi corectă faţă de toţi cetăţenii ţării în timpul îndeplinirii misiunilor de serviciu, deoarece numai în acest caz "vom reuşi promovarea valorilor democratice în Republica Moldova".

     "Este necesar să atrageţi o atenţie sporită disciplinei de serviciu, să intensificaţi activităţile în domeniul lucrului cu personalul, accentele fiind puse pe diminuarea fluctuaţiei, menţinerea nucleului profesionist în subdiviziuni, consolidarea componentei de selectare a candidaţilor pentru angajare în Serviciu", a menţionat şeful statului. În timpul vizitei la Serviciul de Protecţie şi Pază de Stat, Preşedintele interimar al Republicii Moldova, Comandantul Suprem al Forţelor Armate , Mihai Ghimpu, i-a înmînat epoleţii de general maior conducătorului instituţiei Igor Bodorin, care a fost avansat în grad prin decret prezidenţial.

    presedinte.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com