• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Mihai Ghimpu a vizitat porțiunea de drum din Anenii Noi care este reconstruită

    Mihai Ghimpu a vizitat porțiunea de drum din Anenii Noi care este reconstruită

    17.09.2010  

    Preşedintele Mihai Ghimpu a vizitat porţiunea de drum de pe traseul Chişinău-Anenii-Noi, unde au demarat lucrările de reconstrucţie a drumului.

    La faţa locului, Preşedintele s-a documentat asupra procesului de reconstrucţie a drumului naţional, conform standardelor europene, pe o lungime de 18 km, cu utilizarea unor tehnologii moderne, folosite pentru prima dată în Republica Moldova.

    Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor Anatol Şalaru a subliniat că lucrările de tratament bituminos care au început pe traseul Chişinău-Anenii-Noi este o inovaţie pentru Republica Moldova. Ministrul a precizat că la momentul de faţă se lucrează cu un distribuitor sincronic care toarnă emulsie bituminoasă asupra straturilor superioare de drum, acoperind fisurile existente în asfalt. Potrivit ministrului, acest tratament îmbunătăţeşte starea drumurilor şi prelungeşte durata de exploatare a acestora cu 4-5 ani. Anatol Şalaru a specificat că lucrări similare de reconstrucţie vor demara în cel mai scurt timp şi pe traseele de drum Chişinău-Leuşeni şi Bălţi-Râşcani, subliniind că tratamentul bituminos este o lucrare recomandată de Banca Mondială şi Banca pentru Reconstrucţii şi Dezvoltare pentru a nu permite degradarea drumurilor.

    Nicolae Maliu, reprezentantul firmei „Rutador”, care efectuează lucrările de reconstrucţie a drumului, a explicat cum se desfăşoară procesul tehnologic, precizând că odată cu demararea lucrărilor de reconstrucţie a acestui drum au fost create sute de locuri noi de muncă. Potrivit lui, au fost angajaţi mai mulţi cetăţeni ai Republicii Moldova, anterior plecaţi peste hotare, care au lucrat în statele europene în domeniul infrastructurii drumurilor, acumulând experienţă. Totodată, firma a cumpărat şi tehnologie germană de ultimă generaţie pentru a asigura lucrări de calitate.

    În finalul vizitei de lucru, Mihai Ghimpu s-a declarat mulţumit de felul cum se desfăşoară lucrările de reconstrucţie a porţiunii de drum respective. Preşedintele a menţionat că crearea unei bune infrastructuri a drumurilor constituie una din priorităţile actualei guvernări şi că, în acest sens, se întreprind o serie de fapte concrete. Potrivit Preşedintelui, drumurile bune vor influenţa benefic economia Republicii Moldova şi vor atrage investiţii străine. Totodată, Preşedintele şi-a exprimat încrederea că până la sfârşitul toamnei vor fi reparate traseele planificate, iar într-un viitor apropiat drumurile din Republica Moldova vor corespunde standardelor europene.

    presedinte.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com