• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  La inițiativa lui Mihai Ghimpu va fi creată Academia de Tenis

    La inițiativa lui Mihai Ghimpu va fi creată Academia de Tenis

    16.09.2010  

    La iniţiativa Preşedintelui interimar al Republicii Moldova Mihai Ghimpu, Preşedinte al Parlamentului, în baza Scolii specializate republicane de tenis va fi creat Centrul naţional de instruire "Academia de tenis", în cadrul căreia vor fi instruiţi cei mai dotaţi sportivi care practică acest gen de sport.

    În cursul ceremoniei de premiere a cîştigătorilor Campionatului naţional de tenis din anul curent, şeful statului a mai anunţat că toţi participanţii, care au urcat pe podium vor beneficia de instruire gratuită în Academie. "Sînt convins că prin crearea Academiei de tenis vom reuşi nu numai să popularizăm şi mai mult acest gen de sport, dar şi să pregătim la un nivel mai înalt sportivi, care evoluează sub drapelul Moldovei la diferite competiţii internaţionale. Personal îmi asum angajamentul să susţin Academia, oferindu-i tot suportul pentru crearea unei baze materiale decente de instruire", a accentuat şeful statului.

    Ideea creării Academiei de tenis a fost susţinută atît de reprezentanţii federaţiei de profil, cît şi de sportivi, care consideră că aceasta va permite o pregătire mai profesională pentru diferite competiţii internaţionale a lotului naţional, precum şi selectarea celor mai dotaţi tenismeni din toată ţara. Maxim Dubarenco, campionul Republicii Moldova la tenis din anul curent, a menţionat că susţinerea acordată de conducerea ţării la dezvoltarea tenisului inspiră încrederea că condiţii remarcabile pentru antrenamente vor fi create şi în alte localităţi ale republicii, prin aceasta fiind diversificată geografia participanţilor la competiţiile naţionale.

    În opinia lui Nicolae Pitac, vicepreşedintele Comitetului Naţional Olimpic, crearea Academiei de tenis, organizarea Campionatului naţional la toate categoriile de vîrstă demonstrează că schimbările produse în federaţia de profil constituie primii paşi în revigorarea situaţiei într-o probă olimpică, ce se bucură de popularitate în lume.

    După premiera sportivilor, care au urcat pe podium, Preşedintele Mihai Ghimpu a jucat tenis în compania celor mai tineri sportivi, care au intrat în posesia medaliilor.

    presedinte.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com