• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  (Video)Mihai Ghimpu l-a invitat la Chișinău pe Preşedintele Consiliului de Stat al Cantonului şi Republicii Geneva

    (Video)Mihai Ghimpu l-a invitat la Chișinău pe Preşedintele Consiliului de Stat al Cantonului şi Republicii Geneva

    19.07.2010  

    Mihai Ghimpu a avut astăzi o întrevedere cu François Longchamp, Preşedinte al Consiliului de Stat al Cantonului şi Republicii Geneva în cadrul căreia au discutat diverse aspecte ale relaţiilor moldo-elveţiene.

    Președintele Ghimpu a subliniat interesul Republicii Moldova pentru intensificarea cooperării multidimensionale cu Confederaţia Elveţiană, specificând că între cele două state există afinităţi, cum ar fi dimensiunile teritoriale, diversitatea naţionalităţilor, statutul de neutralitate, apartenenţa la comunitatea francofonă etc.

    Totodată, Preşedintele a subliniat interesul Republicii Moldova pentru stabilirea relaţiilor de cooperare între diverse regiuni ale Republicii Moldova şi Cantonul şi Republica Geneva, care se pot materializa prin implementarea unui şir de proiecte de interes comun, în special cu profil economic şi comercial. Mihai Ghimpu a menţionat şi faptul că oamenii de afaceri din Cantonul Geneva sunt încurajaţi de autorităţile Republicii Moldova, precum şi de climatul favorabil pentru a investi în economia ţării noastre.

    În context, Preşedintele a reiterat că obiectivele majore ale conducerii Republicii Moldova sunt realizarea cu succes a reformelor democratice pentru ca ţara noastră să parcurgă într-un timp foarte scurt drumul de la comunism la democraţie, precum şi integrarea europeană a Republicii Moldova.

    Preşedintele Mihai Ghimpu a semnat în Cartea de aur a Cantonului şi Republicii Geneva un mesaj având următorul conţinut: „Pentru bunele relaţii între Cantonul şi Republica Geneva şi Republica Moldova. Pentru libertatea şi bunăstarea cetăţenilor noştri”.

    În finalul întrevederii, Preşedintele Mihai Ghimpu a adresat Preşedintelui Consiliului de Stat al Cantonului şi Republicii Geneva invitaţia de a efectua o vizită în Republica Moldova. „Vă invit la Chişinău să vedeţi cum construim valorile europene şi dezvoltăm o societate democratică. Republica Moldova este o ţară frumoasă, cu oameni harnici”, a spus Mihai Ghimpu.

    Serviciul de Presă al Parlamentului RM

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com