• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  ,,Apa trece, oamenii rămân,, a ajuns la sinistrați

    ,,Apa trece, oamenii rămân,, a ajuns la sinistrați

    19.07.2010  

    Campania de ajutorare a sinistraților ,,Apa trece, oamenii rămân,, inițiată de Organizația de Tineret a Partidului Liberal s-a încheiat la 18 iulie 2010. De la sediul partidului  8 camioane cu donațiile venite de la cetățeni s-au deplasat în coloană către sinistrații din Obileni, Sarateni, Cotul Morii și Nemțeni. Zeci de tone de haine, detergenți, produse alimentare, jucării și alte lucruri necesare au fost adunate în timpul  acestei acțiuni umanitare.

    Încă de la ora 7 dimineața tinerii liberali s-au adunat la sediul Central al partidului pentru a împacheta ultimele donații în cutii. La ora 9.00, rînd pe rînd au ajuns primele 5 camioane în care tinerii au încărcat cutiile pentru sinistrați. De coloană s-au alăturat și alte unități de transport venite de  la filialele teritoriale ale PL din Orhei, Ialoveni, Hâncești și Drochia. În decurs de o oră toate camioanele au fost gata pentru a se deplasa către localitățile ce au avut de suferit din urma inundațiilor.

    Oamenii nu s-au arătat indiferenți și au răspuns la apelul tinerilor liberali de a ajuta pe sinistrați. În jur de 2000 de cetățeni au venit la centrele de ajutorare a sinistraților amplasate în sectoarele Chișinăului de către Tineretul Liberal. În decurs de o saptămână s-au adunat citeva zeci de tone de haine, produse alimentare, pături și plapume precum și jucării, care au fost repartizate de liberali pe categorii de virstă și sex și ulterior, împachetate. Alte mii de persoane s-au alăturat liberalilor din cadrul filialelor teritoriale a PL care de asemenea au adunat donații pentru sinistrați.

    Campania de ajutorare a sinistraților s-a lansat la 9 iulie curent la inițiativa Tineretului Liberal care au rămas impresionați de furia apelor din lunca Prutului și astfel au pus pe hîrtie această acțiune umanitară. Totodată, tinerii au adunat de la cetățeni circa 20 de mii de lei iar în cadrul  Organizației Partidului Liberal s-a colectat 100 de mii de lei. Cu acești bani tinerii și-au propus să procure rechizite școlare pentru copii sinistrați.

    Mai jos urmăriți un reportaj despre acțiunea de duminică, 18 iulie

                                                               

    Departamentul de Comunicare al Partidului Liberal

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com