• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Mihai Ghimpu avut o întrevedere cu ministrul mediului și pădurilor din România

    Mihai Ghimpu avut o întrevedere cu ministrul mediului și pădurilor din România

    29.06.2010  

    Mihai Ghimpu, Preşedinte interimar al Republicii Moldova și Președinte al Parlamentului a avut ieri o întrevedere cu László Borbély, ministrul Mediului şi Pădurilor din România, aflat într-o vizită de lucru în Republica Moldova.

    În debutul întrevederii Preşedintele a salutat semnarea Acordului între Guvernul Republicii Moldova şi Guvernul României privind cooperarea pentru protecţia şi utilizarea durabilă a apelor Prutului şi Dunării, care a avut loc la Chişinău. Preşedintele şi-a exprimat convingerea că prin eforturile comune ale autorităţilor din Republica Moldova şi România se va reuşi utilizarea eficientă a apelor din râurile Prut şi Dunăre în avantajul cetăţenilor din cele două state.

    László Borbély a menţionat că tot ieri au avut loc lucrările primei reuniuni a Comisiei Mixte moldo-române pentru colaborare în cadrul „Memorandumului de Înţelegere între Ministerul Mediului din Republica Moldova şi Ministerul Mediului şi Pădurilor din România privind colaborarea în domeniul protecţiei mediului”. Memorandumul de Înţelegere a fost semnat la Bucureşti la 27 aprilie 2010 şi prevede o cooperare multifuncţională a celor două state în domeniul protecţiei mediului şi preconizează activităţi ce vizează promovarea dezvoltării durabile, organizarea de vizite de studiu, seminare, simpozioane, expoziţii, schimburi de acte legislative, metodologii precum şi date ştiinţifice şi tehnice. „În perioada imediat următoare vom demonstra că acest memorandum nu este doar un act semnat, dar vom oferi un conţinut substanţial”, a mai spus ministrul Mediului şi Pădurilor din România.

    Mihai Ghimpu şi-a exprimat convingerea în succesul proiectelor comune aflate în curs de desfăşurare, precum şi oportunitatea iniţierii altor proiecte de mediu necesare, bazate pe cooperarea transfrontalieră. Totodată, Preşedintele a accentuat importanţa desfăşurării unor campanii de sensibilizare a cetăţenilor din Republica Moldova şi România în vederea asigurării unui mediu sănătos, care să se reflecte pozitiv asupra dezvoltării social-economice a celor două state.

    Serviciul de Presă al Parlamentului

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com