• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Mihai Ghimpu: "Rog să vă îndepliniți cinstit meseria"

    Mihai Ghimpu: "Rog să vă îndepliniți cinstit meseria"

    15.06.2010  

    Mihai Ghimpu s-a întîlnit astăzi cu judecătorii care au fost numiți recent în funcții cerîndu-le să se implice în restabilirea imaginii sistemului judecătoresc, soluţionarea problemelor cu care se confruntă colaboratorii instanţelor de judecată, precum și  prestaţia judecătorilor.

    Mihai Ghimpu i-a îndemnat pe judecători să-şi îndeplinească cinstit meseria, menţionînd că acum în Republica Moldova nu există procese la comandă, iar justiţia trebuie realizată pornind de la prevederile legii. "Într-un stat de drept şi democratic, supremaţia legii trebuie să fie obligatorie pentru toţi, în special, pentru corpul de judecători, deoarece anume ei sînt persoanele care finalizează procesul", a menţionat Preşedintele ţării.

    În cadrul întrevederii, s-a discutat şi despre lacunele existente în sistemul judecătoresc, despre fenomenul corupţiei, pierderea dosarelor la CEDO, restabilirea încrederii cetăţenilor în judecători etc. În acest context, Mihai Ghimpu a menţionat că prin numirea acestor judecători a început procesul de formare a unui nou contingent de specialişti în domeniu, care au menirea de a ajusta sistemul la standardele internaţionale, de a reîntoarce încrederea cetăţenilor în justiţie.

    "Toţi cei 17 judecători numiţi sînt oameni oneşti, care pe tot parcursul activităţii lor şi-au îndeplinit onest meseria. Unii dintre ei au fost demişi de fosta guvernare pentru că nu au acceptat să se conformeze comenzilor politice", a mai declarat şeful statului.

    Tot astazi, Preşedintele Mihai Ghimpu, a semnat astăzi decretele privind numirea în funcţie a unui grup de judecători. Potrivit decretului  au fost numiţi în funcţia de preşedinte al instanţei judecătoreşti, pe un termen de 4 ani, Ion Druţă, Judecătoria Botanica, municipiul Chişinău; Mihail Gavriliţa, Judecătoria Străşeni; Serghei Gubenco, Judecătoria Comrat; Alexandra Peni, Judecătoria Ceadîr-Lunga; Grigore Şişcanu, Judecătoria Nisporeni, şi Valentin Trişnevschi, Judecătoria Făleşti.

    Prin alte decrete prezidenţiale, Vladislav Rusu a fost numit în funcţia de judecător la Judecătoria Făleşti, pe un termen de 5 ani, iar Oleg Moraru în funcţia de vicepreşedinte al Judecătoriei Glodeni, pe un termen de 4 ani.

    De asemenea, prin decretele Preşedintelui Republicii Moldova, Ghenadie Eni a fost numit, prin transfer, în funcţia de judecător la Curtea de Apel Cahul, iar Ana Panov, prin transfer, în funcţia de judecător la Curtea de Apel Chişinău.

    Serviciul de Presă al Președenției

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com