• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  "Pentru prima oară Europa are o deschidere față de Moldova"

    "Pentru prima oară Europa are o deschidere față de Moldova"

    07.06.2010  

    Această declarație precum și altele au fost făcute în cadrul vizitei de lucru a Președintelui Mihai Ghimpu în raioanele Soroca și Dondușeni. Mihai Ghimpu a informat locuitorii în cadrul întîlnirilor din aceste două raioane despre diverse aspecte ale situaţiei sociale, economice şi politice din republică. Totodată Preşedintele a menţionat că principalele obiective asumate de Alianţa pentru Integrare Europeană – lichidarea sărăciei şi creşterea nivelului de trai a populaţiei, precum şi integrarea Republicii Moldova în marea familie europeană, vor fi atinse într-o perioadă scurtă de timp, prin eforturile susţinute şi comune ale autorităţilor şi cetăţenilor.

    Mihai Ghimpu a precizat că pentru realizarea acestor obiective există o deschidere şi un ajutor considerabil din partea instituţiilor europene, fapt ce va permite nu doar o revenire a Republicii Moldova din criza economică în care se găseşte, ci chiar o creştere economică semnificativă în următoarea perioadă.

    Mihai Ghimpu a specificat că în tot acest timp, instituţiile statului vor funcţiona în deplinătatea funcţiilor şi responsabilităţilor care le revin pentru a duce la bun sfârşit reformele iniţiate şi a relansa economia, a crea noi locuri de muncă, a atrage investiţii străine în Republica Moldova, toate acestea pentru a creşte nivelul de trai al populaţiei.
    Datorită măsurilor de liberalizare a economiei, respectiv a reformelor iniţiate de actuala conducere, în unele raioane chiar se înregistrează o uşoară creştere economică. „Dacă vom merge înainte şi vom duce la bun sfârşit reformele începute vor avea de câştigat toţi cetăţenii Republicii Moldova. Demonopolizarea economiei, asigurarea condiţiilor pentru dezvoltarea unei economii de piaţă, concurenţială, precum şi transparenţă în activităţile desfăşurate sunt condiţii necesare pentru dezvoltarea durabilă a Republicii Moldova”, a mai spus Preşedintele.

    Ghimpu s-a familiarizat cu situaţia social-economică din teritoriu, a luat cunoştinţă de proiectele aflate în faza de pregătire, dar şi cele în curs de desfăşurare în vederea modernizării localităţilor din raioanele Soroca şi Donduşeni, de gazificare şi dezvoltare a unei infrastructuri adecvate. Preşedintele a răspuns la numeroase întrebări venite din partea celor prezenţi în sală, cele mai multe dintre ele vizând problemele sociale, de infrastructură, de aprovizionare cu apă potabilă, apeduct, canalizare, din domeniul agricol, dar şi cele ce vizează măsurile de protecţie pentru cetăţenii noştri plecaţi la muncă peste hotare, precum şi crearea condiţiilor adecvate pentru ca aceştia să poată reveni în ţară şi să investească în economia Republicii Moldova.

     La sfârșitul întrevederii Preşedintele a solicitat conducerii raioanelor, prezentă la cele două întâlniri, o atenţie sporită la problemele puse în discuţie de cetăţeni, precum şi o responsabilitate personală în soluţionarea acestora.

    Serviciul de Presă al Parlamentului

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com