• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Mihai Ghimpu : "avem șansa istorică de a schimba lucrurile în Moldova"

    Mihai Ghimpu : "avem șansa istorică de a schimba lucrurile în Moldova"

    28.01.2010  

    După două zile de aflare la Chişinău, Trăian Băsescu împreună cu delegaţia de la Bucureşti au plecat astăzi în România. Înainte de plecare preşedintele român a ţinut să declare pentru presă că„Nimeni nu ne poate convinge că avem alt sânge decât cetăţenii R. Moldova! Plec cu impresia că moldovenii trebuiesc iubiţi, dar şi sprijiniţi!”

    Pentru ca ţara noastră sa adere la Uniunea Europeană este necesar să fie reformate toate instituţiile statului. Trebuie să domine concurenţa şi competiţie în economie. Trebuie să domine utilizarea corectă a banilor publici a mai concluzionat Băsescu

    „Avem 130 milioane de euro de la UE pentru proiecte comune. Faceţi proiecte care să vizeze colaborarea dintre universitatea Cahul şi alte universităţi româneşti. Puteţi face proiecte comune de cercetare. Dunărea și Prutul au nevoie de multă cercetare. Aveţi mult de lucru” a mai adaugat preşedintele studenţilor din Universitatea din Cahul.

    Mihai Ghimpu, preşedintele interimar al R. Moldova, a declarat că „reformele vor fi dureroase” şi că „avem şansa istorică de a schimba lucrurile în R. Moldova”. „Vă chem să luptăm și să folosim această şansă. Voi, tineretul, meritaţi acest viitor”, a mai adăugat Ghimpu.

    Sursa: Serviciul de Presă a Parlamentului

    Poza:  Unimedia

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com