• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  (VIDEO) Dorin Chirtoacă s-a întîlnit cu Trăian Băsescu

    (VIDEO) Dorin Chirtoacă s-a întîlnit cu Trăian Băsescu

    27.01.2010  

    Vineri va fi creată o Agenţie pentru acordarea cetățeniei române. Într-un an vom ajunge să prelucrăm 100 - 150 mii de cereri de cetățenie română.” Declarația aparţine președintelui României Traian Băsescu, lansată în cadrul întâlnirii cu primarul general al mun. Chişinău, Dorin Chirtoacă.

    Primarul Chirtoacă i-a oferit lui Băsescu un volum al regretatului cuplu Ion și Doina Aldea Teodorovici. „Într-un volum atât de mic, mi-aţi dat atât de mult din sufletul R. Moldova”, a exclamat Băsescu.

    „Evenimentele din aprilie 2009 de la Chişinău au deschis posibilitatea unei guvernări democratice. Relaţiile cu R. Moldova sunt mai bune sau mai rele, dar relaţia de suflet nu se schimbă. Românii știu că dincolo de Prut sunt frații lor!”

    Dorin Chirtoacă i-a oferit lui Traian Băsescu un mandat pentru ca liderul român „să ne reprezinte până la aderarea definitivă a R. Moldova la UE”. „Sper că aveţi mandat de la Președinție ca să îmi daţi acest mandat”, a replicat Băsescu zâmbind.

    „Noi avem un singur obiectiv - R. Moldova să devină membră a UE. E greu, deoarece țara a rămas în urmă la mai multe capitole. Propunem să semnăm un parteneriat, ca să ne împărtăşim experienţa noastră. Am înaintat acest acord la Preşedinţie și la Guvern și sper să îl semnăm în cel mai scurt timp”, a mai adăugat Băsescu.

    Sursa: UNIMEDIA

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com