• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Mihai Ghimpu l-a decorat pe Preşedintele României, Trăian Băsescu cu Ordinul Republicii

    Mihai Ghimpu l-a decorat pe Preşedintele României, Trăian Băsescu cu Ordinul Republicii

    27.01.2010  
    Preşedintele interimar al Republicii Moldova, Mihai Ghimpu l-a decorat pe Preşedintele României,  Traian Băsescu cu Ordinul Republicii, cea mai înaltă distincție în stat. Ca răspuns, Băsescu l-a decorat pe Ghimpu cu cea mai înaltă distincție existentă în România -  „Steaua României” în grad de Colan.

    Mihai Ghimpu, președintele interimar, a declarat că oferă această distincție ca semn de recunoștință pentru dezvoltarea R. Moldova și pentru că integrarea europeană a țării noastre a devenit un proiect de suflet al lui Traian Băsescu (aplauze în sală).

    Ulterior, Traian Băsescu, președintele României, a declarat: „Dle președinte, dați-mi voie să vă decorez cu ordinul suprem în România. Este un semn de respect pentru democrația din R. Moldova și pentru Dvs, ca șef de stat. În România este doar o singură persoană, care deține acest ordin”.

    Traian Băsescu a anunțat că va oferi R. Moldova un sprijin financiar nerambursabil de 100 milioane de euro. Fondurile vor fi divizate în tranșe și vor acoperi cadranul de timp 2010-2013.

    Sursa: Serviciul de Presă a Parlamentului

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com