• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Mihai Ghimpu s-a întîlnit cu Andrius Kubilius Prim-ministru al Republici Lituania

    Mihai Ghimpu s-a întîlnit cu Andrius Kubilius Prim-ministru al Republici Lituania

    27.01.2010  

    "Republica Moldova contează pe sprijinul activ al Lituaniei în aspiraţiile sale de integrare europeană" a afirmat Preşedintele Parlamentului Mihai Ghimpu, Preşedinte interimar al Republicii Moldova, în cadrul întrevederii cu Andrius Kubilius, Prim-ministru al Republici Lituania. Actuala conducere a Republicii Moldova, a spus Mihai Ghimpu, depune toate eforturile pentru a accelera acest proces, pentru a recupera timpul pierdut, folosind experienţa statelor care au aderat deja la Uniunea Europeană, printre care Lituania şi Ţările Baltice în ansamblu.

     Preşedintele Mihai Ghimpu a salutat semnarea Declaraţiei comune moldo-lituaniene privind cooperarea în domeniul integrării europene, exprimându-şi speranţa că acest document va impulsiona în mod real procesele integraţioniste din republica noastră.

    De asemenea Mihai Ghimpu a apreciat desfăşurarea pe parcursul zilei de astăzi a Forumului economic moldo-lituanian, la care au participat 10 companii lituaniene şi peste 50 de agenţi economici din Republica Moldova.

    Cu referire la situaţia politică şi social-economică din Republica Moldova Mihai Ghimpu a menţionat necesitatea înfăptuirii reformei constituţionale în republica noastră.

    Republica Moldova este şi va fi o ţară europeană şi la un moment dat va deveni membru al UE, a spus la rândul său premierul lituanian. Vom depune toate eforturile ca să convingem statele membre ale UE că actualul Preşedinte al Republicii Moldova o va conduce pe drumul european, precum şi de necesitatea de a acorda Republicii Moldova asistenţă financiară consistentă şi la nivel de experţi, a afirmat Andrius Kubilius. Totodată, în opinia sa, Moldova urmează să implementeze un şir de reforme democratice, convingând astfel oficialii europeni de necesitatea liberalizării regimului de vize pentru cetăţenii Republicii Moldova.

    Andrius Kubilius i-a adresat Preşedintelui Mihai Ghimpu invitaţia oficială de a participa, la 11 martie a.c., la ceremoniile prilejuite de cea de-a 20-a aniversare de la proclamarea independenţei Republicii Lituania.

    La întrevedere au participat deputatul Ion Hadârcă, preşedintele Fracţiunii parlamentare a Partidului Liberal, Mihai Balan, consilier prezidenţial în probleme de politică externă şi integrare europeană, Victor Bodiu, Ministru de Stat, Andrei Popov, viceministru de externe.

    Sursa: Serviciul de Presă a Parlamentului

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com