• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Mihai Ghimpu s-a întîlnit astăzi cu Birute Abraitiene, Reprezentant Special al Secretarului General al Consiliului Europei

    Mihai Ghimpu s-a întîlnit astăzi cu Birute Abraitiene, Reprezentant Special al Secretarului General al Consiliului Europei

    21.01.2010  

    Preşedintele Parlamentului Mihai Ghimpu, Preşedinte interimar al Republicii Moldova a avut astăzi o întrevedere cu Birute Abraitiene, Reprezentant Special al Secretarului General al Consiliului Europei. Salutând desemnarea doamnei Birute Abraitiene în această funcţie, Preşedintele Mihai Ghimpu a apreciat rolul funcţiei de Reprezentant Special al Secretarului General al Consiliului Europei atât prin prisma implicării Consiliului Europei în consolidarea valorilor democratice în societate, precum şi a sporirii vizibilităţii ţării noastre pe plan european.

    Exprimându-şi regretul pentru faptul că până în prezent Republica Moldova nu şi-a onorat pe deplin angajamentele faţă de Consiliul Europei, Mihai Ghimpu a afirmat că actuala guvernare va reuşi să realizeze obiectivele prevăzute în programul său de activitate, în special cel de democratizare şi integrare europeană a statului nostru.

     Potrivit sondajelor de opinie, aceasta este doleanţa a cca 70 la sută din populaţie, la care se adaugă sprijinul cetăţenilor noştri aflaţi la muncă peste hotare, a spus Preşedintele. Cu referire la situaţia internă din Republica Moldova, Mihai Ghimpu a specificat că pentru depăşirea crizei constituţionale survenită ca rezultat al nealegerii de către Parlament a preşedintelui republicii este necesară o reformă constituţională, inclusiv schimbarea mecanismului de alegere a preşedintelui.

    La această concluzie a ajuns şi Comisia pentru reforma constituţională, care a propus adoptarea unei Constituţii în redacţie nouă. Mihai Ghimpu a solicitat, de asemenea, sprijinul Consiliului Europei în vederea reformării Aparatului Parlamentului Republicii Moldova. Actualmente traversăm o perioadă foarte importantă în relaţia Republicii Moldova cu Consiliul Europei, a menţionat Birute Abraitiene.

    Consiliul Europei susţine priorităţile actualei guvernări a Republicii Moldova şi va face tot posibilul pentru a răspunde operativ la necesităţile dumneavoastră, pentru a vă ajuta să implementaţi cu eficienţă reformele democratice. Puteţi conta, de asemenea, pe suportul Comisiei de la Veneţia în probleme constituţionale, a spus oficialul european.

    La întrevedere a participat Igor Corman, preşedinte al Comisiei parlamentare pentru politică externă şi integrare europeană şi Daniil Khoshabo, şeful Departamentului Consiliere Politică al Consiliului Europei.

    Tot astăzi Birute Abraitiene a avut o întâlnire cu membrii delegaţiei Parlamentului Republicii Moldova la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei.

    Sursa: Serviciul de presă al Parlamentului

    Poza  : Agenţia de ştiri Moldpres

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com