• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Ministerul Mediului va organiza un seminar consacrat implementării Protocolului CEE a ONU “Apă şi Sănătate”

    Ministerul Mediului va organiza un seminar consacrat implementării Protocolului CEE a ONU “Apă şi Sănătate”

    19.01.2010  

    Mîine, Ministerul Mediului şi Ministerul Sănătăţii, în comun cu Comisia Economică pentru Europa a ONU, va organiza un Seminar internaţional referitor la Protocolul „Apă şi Sănătate” al Convenţiei CEE a ONU  privind protecţia şi utilizarea cursurilor de apă transfrontaliere şi a lacurilor internaţionale (1992). Protocolul privind Apa şi Sănătatea a fost ratificat de către Republica Moldova prin Legea nr. 207 din 29.07.2005.

             Scopul Protocolului este de a întreprinde acţiuni la toate nivelurile pentru a asigura accesul la apă potabilă şi la canalizare  pentru fiecare cetăţean şi asigurarea protecţiei sănătăţii / reducerii bolilor asociate de apă. Odată cu ratificarea acestui Protocol ţara trebuie să elaboreze un set de indicatori-ţintă pentru a demonstra realizarea acestor scopuri. În anul 2009 Comisia Economică pentru Europa a ONU a facilitat elaborarea acestor indicatori naţionali prin acordarea unui suport prin intermediul Agenţiei Elveţiene de Dezvoltare şi Cooperare.

             La seminar va fi prezentată modalitatea de elaborare a indicatorilor la Protocol, utilizând practicile bune din ţările UE (Ungaria). La seminar sunt invitaţi reprezentanţi ai Biroului Elveţian de Cooperare în Moldova, Centrului de Colaborare cu Organizaţia  Mondială a Sănătăţii - Danemarca, reprezentanţi ai Băncii Mondiale, ai Agenţiei Austriece de Dezvoltare, ai Băncii Europene de Reconstrucţie şi Dezvoltare, ai Ambasadei Cehe şi Fondului Naţiunilor Unite pentru Copii, precum şi ai ministerelor şi instituţiilor interesate în promovarea în Moldova a unui management adecvat al apelor pentru asigurarea aprovizionării cu apă de calitate a populaţiei în ambianţă cu asigurarea sănătăţii acesteia.

    Sursa: Serviciul de Presă al Ministerului Mediului

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com