• Abonare la noutăţi
      

  vezi mai mult

  Declarația MPU privind criza politică din RM
  11.06.2020     
  Declarația MPU cu privire la marcarea în bătaie de joc a Zilei Memoriei de către regimul Dodon
  03.03.2020     
  MPU a fost împiedicată de Dodon să participe la acțiunea oficială de comemorare, de Ziua Memoriei
  02.03.2020     
 • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Mihai Ghimpu la invitat la Chişinău pe Preşedintele României, Trăian Băsescu

  Mihai Ghimpu la invitat la Chişinău pe Preşedintele României, Trăian Băsescu

  30.12.2009   1 Comentarii

  Preşedintele interimar al Republicii Moldova Mihai Ghimpu a adresat Excelenţei Sale domnului Traian Băsescu, Preşedinte al României, o invitaţie de a efectua o vizită oficială în Republica Moldova. În mesaj se menţionează:

  Excelenţă, doresc să constat cu satisfacţie că anul 2009 a deschis largi perspective pentru dezvoltarea relaţiilor dintre Chişinău şi Bucureşti. În acest context, în vederea identificării noilor oportunităţi de cooperare bilaterală şi a căilor  de valorificare a lor cît mai eficientă, am deosebita plăcere de a Vă adresa  invitaţia să efectuaţi o vizită oficială în Republica Moldova, într-o perioadă convenabilă Dumneavoastră.

  Sunt convins că, în cadrul acestei vizite, vom avea posibilitatea  să discutăm despre noile modalităţi de consolidare şi extindere a cooperării interstatale, în interesul cetăţenilor de pe ambele maluri ale Prutului, să facem  un amplu schimb de opinii asupra proceselor democratice din Republica Moldova şi să convenim asupra unor noi măsuri de susţinere de către România a eforturilor noastre vizînd realizarea obiectivului strategic pe care ni l-am propus - integrarea europeană.
   
  Asigurîndu-Vă şi cu această ocazie că apreciez înalt atitudinea frăţească pe care aţi manifestat-o faţă de Republica Moldova în calitatea Dumneavoastră de Şef de Stat, cu speranţa de a Vă întîlni cît mai curînd la Chişinău, doresc să reiterez, Excelenţă, urările mele de sănătate, de succes şi prosperitate pentru Dumneavoastră personal, pentru membrii familiei Dumneavoastră, precum şi pentru toţi românii cu ocazia frumoaselor sărbători de iarnă. Împreună cu tradiţionalul „La mulţi ani!”, Vă rog să acceptaţi, Excelenţă, expresia celei mai înalte consideraţii”
  ,  se arată în mesajul Preşedintelui interimar al Republicii Moldova Mihai Ghimpu adresat Preşedintelui României Traian Băsescu.
   

  Sursa: Serviciul de Presă a Parlamentului

  Comentarii Adaugă comentariu

  Valeri / 10.01.2010 00:00
  Statutul de neutralitate trebuie schimbat musai! Europa nu poate avea la granitele ei o tara neutra, care va sa zica la nevoie sa stea in bune relatii bilaterale cu vecinii de la rasarit. Vecinii de la rasarit stim ce vor si ce au luat, o parte din tara, Transnistria. Ce relatii poate avea Moldova cu un cotropitor. Armata apara suveranitatea si teritoriul Moldovei, iar aceasta este sub ocupatie straina, insa in realitate nu o mai poate apara, pentru ca o parte a tarii este deja ocupata de Rusia. Noi nu avem controlul tarii noastre, Guvernul de la Chisinau este o marioneta. ONU nu poate tolera ca o tara sa nu-si poata controla teritoriul si granitele. De drept, o mana de golani mafioti controleaza o parte a tarii si o parte a granitelor tarii, sub mai multe pretexte politice, inacceptate de catre ONU. Rusia a recunoscut Transnistria, asadar nu respecta Moldova ca tara ci are cu dansa doar interese economice, politice si geo-strategice. Iluzia reintegrarii prin neutralitate este o gogoasa moldoveneasca, care nu este pe gustul Europei, Romaniei si Statelor Unite ale Americii. Fara NATO nicio sansa la reintegrarea tarii noastre, UE nu poate avea granite nesigure si tari in componenta care nu detin controlul asupra teritoriului. Este o minciuna!!!! Guvernul actual stie ca UE nu va accepta Moldova decat daca aceasta este membra NATO (datorita pozitionarii geografice si situatiei politico-economice) si daca detine controlul asupra teritoriului si granitelor. Marinutra e si dansul un mincinos care joaca bine rolul liberalului bine citit, in realitate e mai jos decat poate sa ne arate imaginea! Moldova are sansa NATO, tratatul NATO va conferi Moldovei garantii de securitate, cine ataca o tara NATO ataca NATO!

  Răspunde
   

  Nume, Prenume *:
  E-mail:
  Comentariu * caractere rămase
Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2020 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori: 4753523  | ieri: 1316 |  azi: 889 |  online: 33     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 23-26-89, 24-35-69, 22-80-97
Fax: +(373 22) 22-80-97