• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Mihai Ghimpu promite să scoată asul din mânecă, dacă PCRM nu-l va vota pe Marian Lupu

    Mihai Ghimpu promite să scoată asul din mânecă, dacă PCRM nu-l va vota pe Marian Lupu

    27.11.2009  

    În cazul în care comuniştii nu-l vor vota pe Marian Lupu nici a doua oară, Preşedintele Parlamentului Mihai Ghimpu promite că va "scoate asul din mânecă" şi va iniţia reducerea cvorumului necesar alegerii preşedintelui de la două treimi la majoritatea simplă de deputaţi.

    "Preşedintele va fi ales. Îmi pregătesc deja ceea ce am anunţat - asuldin mânecă, pentru ca şeful statului să fie ales. Va fi ales în Parlament, aşa cum scrie legea, şi mandatul Parlamentului va fi unul plin, de 4 ani. Nu are rost să ne jucăm la infinit de-a alegerile anticipate", a declarat Mihai Ghimpu pentru Moldova Azi.

    Mihai Ghimpu a spus că pentru viitor, se va merge cel mai probabil pe idea modificării procedurii de alegere a şefului statului, pentru ca acesta să fie ales nu de către deputaţi, ca până în prezent, ci prin vot direct de către popor.

    Actuala legislatură, însă, trebuie să aleagă preşedintele, conform prevederilor legale existente. Potrivit lui Ghimpu, reforma constituţională trebuie să aibă loc, indiferent dacă preşedintele statului va fi ales pe 7 decembrie.

    În prezent, şeful statului este ales în Parlament de către două treimi din numărul total de 101 deputaţi, adică cu 61 de voturi, Alianţa Integrare Europeană are însă doar 53 de mandate şi ar fi nevoie de susţinerea a 8 deputaţi comunişti. Prima încercare a alegerii şefului statului a avut loc la 10 noiembrie.

    Sursa: Moldova Azi

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com