• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Dorin Chirtoacă, scos de sub urmărire penală pentru evenimentele din 7 aprilie

    Dorin Chirtoacă, scos de sub urmărire penală pentru evenimentele din 7 aprilie

    17.11.2009  
    Recent, printr-o ordonanţă, procurorii au dispus scoaterea de suburmărire penală a lui Dorin Chirtoacă  pe motiv că acţiunile acestuia nu întrunesc elementele constitutive ale infracţiunilor (uzurparea puterii de stat (art.339 CP) şi dezordini în masă (art.285 CP), transmite serviciul de presă al Procuraturi Generale.

    Amintim că, anterior, Dorin Chirtoacă a fost cercetat penal în cadrul a două cauze penale pornite în rezultatul evenimentelor care au avut loc la 6 – 7 aprilie 2009, care ulterior au fost conexate într-o singură procedură. Analizând probele administrate în rezultatul efectuării unui şir de acţiuni de urmărire penală suplimentare, procurorii au ajuns la concluzia că probe pertinente, concludente şi utile, ce ar confirma versiunea privind organizarea de către Chirtoacă Dorin a unor dezordini de masă, nu au fost administrate.

    De asemenea, nu a fost demonstrat că, Dorin Chirtoacă a întreprins careva acţiuni îndreptate spre uzurparea puterii de stat cu încălcarea prevederilor Constituţiei Republicii Moldova. Prin urmare, procurorii au conchis că, acţiunile lui D. Chirtoacă nu întrunesc elementele constitutive ale infracţiunilor incriminate, astfel, existând circumstanţe care exclud efectuarea urmăririi penale încontinuare şi ultimul urmează a fi scos de sub urmărire penală, mai precizează serviciul de presă al Procuraturii Generale.

    Amintim că Procuratura Generală a iniţiat un dosar penal pe numele lui Dorin Chirtoacă în baza unei convorbiri telefonice interceptate de către serviciile secrete în care edilul discuta cu viceprimarul Vladimir Coteţ.

    La baza iniţierii dosarului a fos ideea că liderii PL, PLDM şi AMN, printre care şi Dorin Chirtoacă, ar fi fost la baza organizării protestelor violente din 7 aprilie, care s-au soldat cu devastarea Parlamentului şi a Preşedinţiei.

    Convorbirea încerca să demonstreze că Dorin Chirtoaca este implicat in violentele din 7aprilie si ca acesta ar fi refuzat să întreprinda măsuri pentru stoparea acţiunilor. Chirtoacă îl întrebase pe viceprimar despre situaţia din Piaţa Marii Adunări Naţionale, iar Coteţ îl informase că cele două instituţii de stat sunt devastate. Convorbirea se încheie cu cuvintele "Bun! Bine!", rostite de Chirtoacă.

    Sursa: UNIMEDIA

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com