• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Mihai Ghimpu va pleca la Bucureşti după alegerile prezidenţiale din România, pentru a nu interveni în campania electorală

    Mihai Ghimpu va pleca la Bucureşti după alegerile prezidenţiale din România, pentru a nu interveni în campania electorală

    13.10.2009  

    Preşedintele Parlamentului de la Chişinău, Mihai Ghimpu, preşedinte interimar al R. Moldova, va veni în vizită la Bucureşti după alegerile prezidenţiale din România, pentru a nu face din subiectul relaţiilor cu Chişinăul prilej de speculaţii electorale în campania pentru Cotroceni.

    "Chişinăul trebuie să aibă relaţii bune cu România – este vecinul nostru din UE. Este doar o chestiune de timp pentru ca aceste relaţii, torpilate de guvernarea comunistă, să revină la normalitate", a spus Mihai Ghimpu, într-un interviu pentru NewsIn.

    Mihai Ghimpu a anunţat că a primit invitaţii pentru o vizită oficială din partea preşedinţilor Senatului şi a Camerei Deputaţilor din România. Însă în prezent, atât pentru Republica Moldova, cât şi pentru România, au prioritate chestiunile de pe agenda internă, în special depăşirea situaţiei legate alegerea şefului statului la Chişinău, a explicat preşedintele Parlamentului moldovean.

    "În plus, în România acum este în plină desfăşurare campania pentru alegerile prezidenţiale. Şi cred că este mai bine ca vizita să aibă loc după aceste alegeri. Nu ar fi bine să ne implicăm prin această vizită în campania electorală pentru Cotroceni. Oricum, această vizită va fi tratată ca un gest electoral, în cazul în care va avea loc în campanie, ca o susţinere pentru unul sau altul dintre candidaţi", a declarat liderul de la Chişinău.

    Mihai Ghimpu, care asigură şi interimatul funcţiei de preşedinte al R.Moldova, a efectuat săptămâna trecută o primă vizită externă de la alegerea în funcţie, vizită care are ca destinaţie Bruxelles-ul. El s-a întâlnit cu preşedintele CE, José Manuel Baroso, şi cu Jerzy Buzek, preşedintele PE. La fel ca şi premierul moldovean Vlad Filat, preşedintele Parlamentului, Mihai Ghimpu, a ales ca prima destinaţie Bruxelles-ul, explicând acest gest prin faptul că Alianţa democrată de guvernare de la Chişinău şi-a fixat drept prioritate integrarea europeană. O altă prioritate a noii guvernări este şi normalizarea relaţiilor cu România, relaţii tensionate de fosta guvernare comunistă.

    Sursa: Agenţia NewsIn

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com