• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Marea Britanie şi Irlanda susţin promovarea reformelor democratice în Republica Moldova, declară Mihai Ghimpu

    Marea Britanie şi Irlanda susţin promovarea reformelor democratice în Republica Moldova, declară Mihai Ghimpu

    29.09.2009  
    Două ţări membre a Uniunii Europene (UE), este vorba despre Irlanda şi Maria Britanie, sunt dispuse să acorde asistenţă Republicii Moldova pentru implementarea reformelor democratice ce vor permite o eventuală aderare a Moldovei la UE. Anunţul a fost făcut astăzi de către preşedintele interimar al Republicii Moldova, Mihai Ghimpu, după întrevederile cu ambasadorii acestor două state.

    Atît ambasadorul Irlandei în Moldova, John Morahan, cît şi cel al Marii Britaniei, Keith Shannon, au declarat că sunt siguri că noul cabinet de miniştri va fi capabil să promoveze valori democratice.

    Problemele social-economice din Moldova, relaţiile bilaterale cu statele europene, dar şi situaţia cetăţenilor moldoveni care lucrează în Irlanda - acestea au fost subiectele discutate astăzi de către preşedintele interimar, Mihai Ghimpu şi ambasadorul John Morah aflat într-o vizită de lucru la Chişinău.

    Reieşind din situaţia social-economică în care s-a pomenit Republica Moldova, Mihai Ghimpu a precizat că la moment este important susţinerea oricărui stat.

    „Depăşirea crizei economice, dar şi integrarea  Moldovei în UE depinde de susţinerea oricărui stat democratic. Dar să nu uităm şi de moldovenii care lucrează în Irlanda. Deşi ei nu se vor bucura de unele facilităţi, totuşi lor le vor fi respectate drepturile. Totodată, am discutat şi despre promovarea produselor noastre pe pieţile din Irlanda. Ne bucură faptul că vom beneficia de aceasta susţinere şi în continuare”, a spus Ghimpu.

    La rîndul său, ambasadorul Irlandei în Moldova, John Maroh, a ţinut să felicite cetăţenii modoveni cu rezultatele democratice pe care le-au obţinut.

    “Vreau să felicit toţi cetăţenii moldoveni cu instaurarea regimului democratic în Moldova şi cu numirea noului Guvern. Eu sunt sigur că noua clasă politică este capabilă să implementeze reforme democratice care vor accelera procesul de integrare al Moldovei în UE. În ceea ce priveşte situaţia moldovenilor care muncesc în Irlanda, aş putea să spun ca ei sunt buni vecini şi respect legislaţia ţării mele”, a comunicat ambasadrul Irlandei.

    În cadrul întrevederii cu ambasadorul Marii Britanii în Moldova, Keith Shannon, care a fost însoţit de către un reprezentant al Scoţiei, Mihai Ghimpu le-a mulţumit pentru cele 29 de burse acordate stundenţilor moldoveni în aceste două state.

    Preşedintele interimar a precizat că ambasadorul s-a arătat dispus să promoveze relaţiile economice dintre Moldova şi Marea Britanie şi să încurajeze libera circulaţie a tinerilor în ţările europene.

    În final, Mihai Ghimpu a spus că în timpul apropiat urmează să se întîlnească şi cu alţi ambasadori pentru a restabili realţiile de colaborare şi prietenie.

    www.actualpress.md
Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com