• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
    Astăzi a avut loc ședința Consiliului Republican al Partidului.
    29.02.2024 - 25.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  505 ani de la moartea domnitorului Ștefan cel Mare și Sfânt

    505 ani de la moartea domnitorului Ștefan cel Mare și Sfânt

    02.07.2009  
    Muzică şi multe flori la monumentul domnitorului Ştefan cel Mare şi Sfânt. În dimineaţa zilei de azi, 2 iulie, deja peste o sută de persoane s-au adunat pentru a comemora 505 ani de la moartea domnitorului. Cei prezenţi cântau şi ei împreună cu ansamblu „Plăieşii” versurile cântecului „Când era să moară Ştefan”. Cei prezenți l-au invocat pe marele domnitor și l-au rugat să vină pentru câteva zile în Moldova ca să facă ordine în țară.

Partidul Liberal, Partidul Liberal Democrat şi Alianţa Moldova Noastră au depus împreună flori la monumentul lui Ştefan cel Mare și Sfânt. La monument deja era coşul cu panglica Preşedintelui ţării, semn că şi guvernarea a trecut să comemoreze 505 ani de la moartea domnitorului, însă presa nu a fost anunţată.
    Ansamblu Plăieşii, condus de Nicolae Gribincea, au început ceremonia prin cântecul „Când era să moară Ştefan”. Toată lumea cânta aceste versuri: „Când era să moară Ştefan. Multă jale-a fost în ţară...”

De la eveniment nu au lipsit nici conducerea Primăriei Chişinău, Uniunea Scriitorilor din Moldova şi Mişcarea Acţiunea Europeană. 

Întrebat ce reprezintă pentru el Ştefan cel Mare, Vlad Filat, liderul PLDM a declarat: „Este un exemplu de demnitate şi de modul în care să-ţi serveşti patria. Ştefan este în continuare un simbol al nostru şi care va dăinui mereu.” 

Dorin Chirtoacă, vice-preşedinte PL, a sublniat că „este simbolul statalităţii şi stabilităţii Republicii Moldova. Spre deosebire de unii urmaşi ai săi care pretind a promova aceste lucruri, dar le fac invers spre deosebire cum a facut-o Ştefan cel Mare. El a devenit domnitor la vârsta de 27-30 ani şi a avut o domnie de 47 ani, timp în care a reuşit să aducă Moldova la cel mai înalt nivel de prosperitate”.

Serafim Urecheanu, liderul AMN, a declarat: „Rădăcinile ţării şi neamului nostru se trag de la Ştefan cel Mare, domnitorul Moldovei, care ne-a adus faima şi stima. El a menţinut relaţii diplomatice cu toate ţările lumii. El a păstrat credinţa noastră creştină, este personalitatea neamului nostru cu care ne mândrim”.

    www.unimedia.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com