• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Alegerile din 29 iulie sînt cruciale pentru destinul de mai departe al RM

    Alegerile din 29 iulie sînt cruciale pentru destinul de mai departe al RM

    01.07.2009  

    Alegerile din 29 iulie sînt cruciale pentru destinul de mai departe al RM. În această zi alegătorul va lua o decizie radicală - sau va întări prin votul său dictatura comunistă, sau va înlătura această dictatură şi va începe constituirea unui stat democratic, european, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă la er liber, preşedintele PL, Mihai Ghimpu.
    În declaraţia făcută publică, membrii PL califică alegerile anticipate ca fiind rezultatul falsificării de către Partidul Comuniştilor a scrutinului din 5 aprilie. În declaraţie se spune că PCRM pe parcursul guvernării sale a demonstrat incapacitatea sa de a dialoga cu societatea civilă şi partidele politice, a distrus echilibrul social şi a determinat o polarizare a societăţii întreţinînd artificial vrajba interetnică.
    Mai multe detalii din declaraţiile făcute de membrii PL ne spune corespondenta Lidia Petrenco.
    Scrutinul din 29 iulie urmează să fie un test de maturitate politică a societăţii Moldoveneşti, deoarece acest pas va determina vectorul de dezvoltare a RM pentru anii apropiaţi, astfel şi-au exprimat poziţia făţă de scrutinul din 29 iulie membri PL. De acest scrutin va depinde dacă tinerii RM vor mai fi nevoiţi să evadeze din acest stat în căutarea unui viitor mai bun, dacă bătrînii luaţi în prizonierat de către partidul comuniştilor, care le dă pensii mizere pentru supravieţuire, vor mmai rămîne abandonaţi de copiii plecaţi, iar cetăţeanul liber se va mai simţi în pericolul de a fi reţinut şi arestat în stradă fără  prea multe explicaţii, consideră membrii PL.
    Corina Fusu, membru PL a dat citire declaraţiei lansate miercuri de PL.
    A venit timpul deciziilor radicale, şi anume electoratul este cel care deţine puterea de a schimba lucrurle în acest stat, consieră preşedintele PL, Mihai Ghimpu. Revenind la tema fraudării alegerilor, Ghimpu a acuzat CEC-ul de incompetenţă, dar şi Ministerul Dezvoltării Informaţionale, care nu s-a arătat dispus să ofere deputaţilor PL lista cu cetăţenii care au drept de vot, şi cu cetăţeni decedaţi.
    PL a prezentat Curţii constituţionale, Curţii de apel, Curţii supreme de Justiţie şi Cec-ului 20 de mii de fraude, la care deocamdată nu au primit niciun răspuns, afirmă Ghimpu.
    Petru Hadârcă, unul din deputaţii primului parlament, şi membru PL, susţine că deşi actualmente toată puterea în stat este concentrată în mîinile comuniştilor, partidul este în declin, şi nu se va menţine mult timp pe arena politică. În această „febră” a declinului, cum o numeşte Hadârcă, PCRM vine cu lozinci agitatorii şi răspândeşte xenofobia în rândurile populaţiei. În această „febră” a declinului, cum o numeşte Hadârcă, PCRM vine cu lozinci agitatorii şi răspândeşte xenofobia în rândurile populaţiei.
    În acelaşi context, vicepreşedintele PL, Anatol Şalaru, a chemat alegătorii la vot din numele „părinţilor rămaşi fără copii, copiilor rămaşi fără părinţi, a celor bătuţi de guvernarea comunistă”.

    Lidia Petrenco, www.voceabasarabiei.net

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com