• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Apel al comunităţii moldovenilor din Norvegia către toate comunităţile de moldoveni din ţările Uniunii Europene şi către moldovenii rămaşi acasă

    Apel al comunităţii moldovenilor din Norvegia către toate comunităţile de moldoveni din ţările Uniunii Europene şi către moldovenii rămaşi acasă

    19.03.2009  

    Comunitatea moldovenilor din Norvegia este recunoscătoare tinerilor liberali din Partidul Liberal pentru susţinerea cetăţenilor Republicii Moldova aflaţi în străinătate. Aducem mulţumiri pentru sprijinirea eforturilor Asociaţiei Comunităţilor Moldovenilor din Irlanda, Comunităţii Basarabenilor din Belgia, precum şi a altor comunităţi basarabene care sunt preocupate de soarta Moldovei şi a tuturor celor care luptă pentru bunăstare şi libertate.
    Fiind inspiraţi de Dumneavoastră, noi, basarabenii cu domiciliul în Norvegia, am decis să ne organizăm şi să plecăm la Ambasada Republicii Moldova în Stockholm, Suedia, pentru a participa la vot la alegerile parlamentare din 5 aprilie, deoarece nu găsim o altă modalitate de exercitare a dreptului nostru constituţional. Gestul nostru este determinat de importanţa crucială pe care o au aceste alegeri pentru viitorul european al Republicii Moldova.

    De aceea, facem apel către toate comunităţile de moldoveni din ţările Uniunii Europene să procedeze asemenea nouă în duminica de 5 aprilie, când se va decide prin votul nostru soarta scumpei noastre Moldova – ori rămâne o republică săracă şi izolată de restul lumii civilizate, ori optează pentru Schimbare şi pune în fruntea sa o clasă politică ce o va îndrepta definitiv pe drumul european.

    Noi sperăm foarte mult că îndemnul nostru va fi auzit şi urmat de toţi moldovenii cărora viitorul Moldovei nu le este indiferent. Oare nu credeţi că ne-am încasat porţia de umilinţă şi merităm o viaţă decentă? Oare cât vom continua să trimitem bani acasă? Poate a venit timpul să ne întoarcem acasă şi să ne construim acolo viitorul, să ne unim forţele şi să contribuim cu toţii la renaşterea Moldovei!

    Suntem încredinţaţi că cheltuiala pe care fiecare moldovean o va face pentru deplasarea către secţia de votare va fi o investiţie generoasă pentru viitorul nostru şi al copiilor noştri.

    De asemenea, îi îndemnăm pe moldovenii de acasă să încurajeze pe membrii familiilor lor, pe rude şi prieteni din Moldova şi din străinătate să meargă la votare în ziua de 5 aprilie şi să voteze Schimbarea.  Destinul nostru se află în mâinile noastre!

    În numele basarabenilor din Norvegia,
    Organizatoarea turului „Norvegia – Suedia pentru Moldova”,


    Viorica Marticiuc                                                     19 martie

    vezi documentul original...

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com