• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Apel al Partidului Liberal către Guvernele statelor membre ale Uniunii Europene

    Apel al Partidului Liberal către Guvernele statelor membre ale Uniunii Europene

    10.03.2009  

    Sute de mii de cetăţeni ai Republicii Moldova, aflaţi la muncă pe teritoriul statelor membre ale Uniunii Europene, şi-au manifestat dorinţa de a-şi exercita dreptul constituţional de vot în cadrul alegerilor parlamentare ce vor avea loc în Republica Moldova la 5 aprilie 2009. Acest fapt a fost confirmat şi la întâlnirile pe care vicepreşedintele Partidului Liberal Dorin Chirtoacă, Primarul General al Municipiului Chişinău, le-a avut în zilele de 7 şi 8 martie cu mii de cetăţeni moldoveni aflaţi în oraşele Roma, Bologna şi Padova din Italia, unde, potrivit unor date, numărul lor ar varia între 200 de mii şi 300 de mii. Spre regret, dreptul lor de vot nu a fost asigurat de guvernarea comunistă de la Chişinău, care a refuzat deschiderea unor secţii de votare suplimentare. În Italia, autorităţile comuniste au deschis doar două secţii de votare, la Roma şi Bologna.

    Aceeaşi stare de lucruri gravă se înregistrează în Franţa, în Germania, în Portugalia, în Marea Britanie şi în  Irlanda şi Spania - ţări în care în general nu au fost deschise secţii de votare – într-un cuvânt, în toate statele membre ale Uniunii Europene cu importante comunităţi de moldoveni pe teritoriul lor.  

    Partidul Liberal, principalul oponent al partidului comuniştilor de guvernământ, care îşi  asumă obiectivul Schimbării la nivelul întregii republici şi, implicit,  reorientarea strategică a Republicii Moldova spre integrarea europeană, face apel către Guvernele statelor membre ale Uniunii Europene, solicitându-le să manifeste, în ziua de 5 aprilie 2009, loialitate faţă de cetăţenii moldoveni aflaţi pe teritoriul lor, să le faciliteze accesul la vot şi, în măsura posibilităţilor, să asigure pentru ei deplasarea către secţiile de votare deschise de Republica Moldova în statele respective. Prin acest gest de  generozitate, statele Uniunii Europene, întreaga comunitate europeană îşi va exprima solidaritatea cu alegătorii Republicii Moldova, care îşi doresc  în cel  mai sincer mod realizarea schimbării democratice a puterii şi aderarea la Uniunea Europeană.

    IMG_3201_resize.JPG

    Chişinău, 10 martie 2009

        

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com