• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  Partidul Liberal şi-a lansat Programul electoral

    Partidul Liberal şi-a lansat Programul electoral

    15.02.2009  

    Duminică, 15 februarie, în sala de conferinţe a hotelului LeoGrand, a avut loc lansarea oficială a Programului electoral al Partidului Liberal pentru alegerile parlamentare din  5 aprilie 2009. La eveniment au participat toţi candidaţii PL la funcţia de deputat în Parlament, inclusiv preşedintele PL Mihai Ghimpu, vicepreşedinţii PL Dorin Chirtoacă, Anatol Şalaru, Corina Fusu, delegaţiile filialelor PL din teritoriu, numeroşi membri de partid, simpatizanţi şi invitaţi. De asemenea, la lansarea Programului electoral au fost prezenţi şi au rostit discursuri de susţinere cunoscutul scriitor şi luptător pentru identitatea noastră naţională Vladimir Beşleagă, celebrul compozitor Eugeniu Doga.

    În discursul de prezentare a Programului electoral, preşedintele PL Mihai Ghimpu a scos în evidenţă obiectivele strategice pe care şi le propune PL venind la guvernare: „Partidul Liberal are două obiective fundamentale: pe plan intern - lichidarea sărăciei, problema principală cu care se confruntă cetăţenii noştri. Pe plan extern - aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană. Ambele obiective sunt realizabile doar prin promovarea unei economii libere, prin legi noi care să stimuleze creşterea economică, atragerea investiţiilor străine - o economie care să creeze şi să asigure condiţii egale pentru toţi agenţii economici, ajutată de o justiţie independentă şi necoruptă, de o guvernare dreaptă, făcută de oameni care poartă în suflet durerile acestui pământ. Echipa Partidului Liberal  a purtat permanent în suflet aceste dureri şi ea ne va scăpa de marea belea a Republicii Moldova, care este comunismul”. Preşedintele PL a declarat că Partidul Liberal este singurul partid care are forţa ca să învingă partidul comunist şi să preia guvernarea după 5 aprilie 2009.

    DSCN3205_resize.jpg

    DSCN3157_resize.JPG

    DSCN3158_resize.JPG

    DSCN3163_resize.JPG

    DSCN3164_resize.JPG

    Vicepreşedintele PL Dorin Chirtoacă a menţionat că Schimbarea pe care a adus-o PL în capitală trebuie să se producă la 5 aprilie în toată republica. Idealurile pentru care au luptat întemeietorii mişcării de renaştere naţională la 1989 au toate şansele să fie realizate pe deplin acum, de către noua generaţie, învingând definitiv comunismul şi asigurând condiţiile de aderare la UE, a mai spus Dorin Chirtoacă.

    Au urmat discursurile de prezentare pe capitole a Programului electoral, rostite de vicepreşedinţii PL Anatol Şalaru şi Corina Fusu, de membrii BP Ion Cebanu, Ana Guţu, Vadim Cojocaru, Anatol Arhire, Ion Hadârcă, Mihai Moldovanu, Boris Vieru, Nistor Grozavu, Valeriu Munteanu, Vadim Vacarciuc, Sergiu Boghean. Ideea principală care s-a desprins din discursurile rostite a fost aceea că Partidul Liberal dispune de un Program electoral reformator, coerent, cu strategii şi priorităţi bine delimitate, capabil să desprindă definitiv Republica Moldova de trecutul comunist şi să-i asigure aderarea la Uniunea Europeană. 

    DSCN3173_resize.JPG

    DSCN3334_resize.jpg

    vezi toate pozele

    Departamentul de Comunicare al PL

    15 februarie 2009 

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com