• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  Comunicat de presă privind situaţia din CMC

    Comunicat de presă privind situaţia din CMC

    09.06.2008  
    Partidul Liberal constată trădarea coaliţiei democratice din Consiliul Municipal Chişinău (CMC) de către Partidul Social Democrat (PSD). După mai multe luni de sabotare a activităţii CMC, PSD a trecut făţiş în tabăra Partidului Comuniştilor din Republica Moldova (PCRM), a Partidului Popular Creştin Democrat (PPCD) şi a Partidului Umanist din Moldova (PUM).
    În debutul şedinţei din data de 6 iunie 2008 liderul fracţiunii PSD a cerut demisia lui Mihai Ghimpu din funcţia de preşedinte a CMC, astfel, destrămând coaliţia democratică.
     În aceeaşi şedinţă, consilierul Valerii Klimenco l-a bruscat şi ameninţat de două ori cu răfuiala fizică pe preşedintele CMC, Mihai Ghimpu. Preşedintele CMC şi consilierii fracţiunilor Partidului Liberal, Alianţei Moldova Noastră şi a Partidului Liberal Democrat n-au acceptat încălcarea prevederilor Legii administraţiei publice locale. Sfidând procedura legală  consilierii fracţiunilor PCRM, PSD, PPCD, PUM şi consilierul Valerii Klimenco   s-au retras în altă sală şi au desfăşurat o şedinţă paralelă.
     Partidul Liberal constată că, în CMC, pe data de 6 iunie 2008 s-a încercat uzurparea puterii de către fracţiunile PCRM, PPCD, PUM, PSD şi consilierul Valerii Klimenco, prin promovarea candidaturii lui Eduard Muşuc la funcţia de preşedinte a CMC.
     Partidul Liberal consideră că prin încercarea de a-l demite pe Mihai Ghimpu din funcţia de preşedinte al CMC cu votul a 27 de consilieri s-a încălcat Legea nr. 436 privind administraţia publică locală unde se arată că preşedintele consiliului unităţii administrative de nivelul doi poate fi demis doar cu votul a doua treimi din consilierii aleşi, adică, în cazul municipiului Chişinău cu votul a cel puţin 34 de consilieri
    Totodată ne exprimăm profunda îngrijorare în legătură cu faptul că abaterile de la prevederile legii au devenit normalitate, iar ameninţările şi atacurile la persoană au devenit o practică curentă în CMC.
    Partidul Liberal condamnă metodele totalitare folosite de gruparea PCRM, PSD, PPCD şi PUM pentru atingerea scopurilor politice. Mai grav este faptul că prin aceasta se urmăreşte rezolvarea intereselor personale şi de grup.
     Partidul Liberal declară că nu va ceda presiunilor şi va continua să lupte în CMC pentru dreptate şi adevăr, apărând în continuare interesele locuitorilor municipiului Chişinău.
Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com