• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  Anatol Şalaru: Fenomenele cenaclului "Alexei Mateevici" şi Dorin Chirtoacă vor influenţa cursul istoriei

    Anatol Şalaru: Fenomenele cenaclului "Alexei Mateevici" şi Dorin Chirtoacă vor influenţa cursul istoriei

    05.06.2008  

    (5 iunie 2008) Anatol Şalaru: Fenomenele cenaclului "Alexei Mateevici" şi Dorin Chirtoacă vor influenţa cursul istoriei

    La 3 iunie 2008 s-au împlinit 20 de ani de la fondarea Mişcării Democratice, care a fost mentorul Renaşterii Naţionale în Republica Moldova. Cu prilejul aniversării, Forul Democrat al Românilor din Moldova şi Uniunea Scriitorilor au organizat o manifestaţie la care au fost invitaţi persoanele ce au stat la baza creării Mişcării Democratice şi a Renaşterii Naţionale. Din Partidului Liberal a participat preşedintele Mihai Ghimpu, vicepreşedintele Anatol Şalaru, directorul Departamentului Organizatoric Ion Apostol şi membrii ai Organizaţiei de Tineret.

    Anatol Şalaru a ţinut un discurs, la începutul manifestaţiei, prin care a accentuat importanţa cenaclului literar "Alexei Mateevici" în lupta pentru limbă română, alfabet latin şi drepturile românilor. Anatol Şalaru, iniţiatorul şi conducătorul cenaclului "Alexei Mateevici" a menţionat că a revenit în politică pentru a continua cele începute de cenaclu în 1988.

    Anatol Şalaru a declarat în cadrul manifestaţiei că "al doilea fenomen, care marchează viaţa politică de astăzi, se numeşte Dorin Chirtoacă şi înseamnă dorinţa noastră de a curăţa clasa politică de oameni corupţi, de trădători, de oportunişti, de profitori şi de cutre colaboraţioniste. Fenomenul Dorin Chirtoacă nu înseamnă numai omul Dorin Chirtoacă, ci o echipă de oameni dornică să continue ceea ce a început Cenaclul "Alexei Mateevici" în 1988. Anume cu Dorin Chirtoacă discută astăzi oficialii europeni despre posibila aderare a Republicii Moldova la NATO şi UE".

    Vicepreşedintele PL a adus în discuţie şi propunerea Forului Democrat al Românilor şi a Uniunii Scriitorilor de creare a unei liste naţionale comune a partidelor necomuniste. "Vreau să vă întreb dacă ştiţi care este definiţia  brelocului? ... Brelocul este un obiect drăguţ, util şi care te ajută să pierzi toate cheile odată. În încheiere vreau să vă doresc să aveţi multă luciditate,  pentru ca greşelile trecutului şi urmările lor să nu afecteze în nici un fel viitorul nostru şi al copiilor noştri." a conchis Anatol Şalaru.

    Urmăririţi imagini video cu discursul vicepreşedintelui PL Anatol Şalaru:

     

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com