• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  Vizita Partidului Liberal la Bruxelles

    Vizita Partidului Liberal la Bruxelles

    28.05.2008  

    Vizita Partidului Liberal la Bruxelles

    8.05.2008
    Comunicat de presă

    Astăzi, 8 mai 2008, Partidul Liberal a susţinut o conferinţă de presă cu tema ”Vizita Partidului Liberal la Bruxelles”.
    Pe data de 6 mai 2008, la invitaţia Grupului Parlamentar European „Alianţa Liberalilor şi Democraţilor pentru Europa”(ALDE), Partidul Liberal a participat în incinta Parlamentului European la o masă de dezbateri publice cu tema „Viitorul Republicii Moldova în Uniunea Europeana”.

    Audierile au fost deschise de Graham Watson, liderul grupului ALDE, care a menţionat: „Noi credem că viitorul Republicii Moldova este în Uniunea Europeana, iar beneficiile extinderii sunt evidente şi pentru noii veniţi, şi pentru întreaga comunitate. Grupul ALDE este decis să sprijine vocaţia europeana a Republicii Moldova, iar cheia accelerării reformelor sunt forţele liberale din Republica Moldova.”

    Marianne Mikko, co-preşedinta Comitetului Parlamentar de Cooperare UE-RM, a felicitat grupul ALDE pentru faptul că „este primul grup din Parlamentul European care s-a gândit la Republica Moldova” si a recomandat ca astfel de actiuni sa aiba continuitate.

    Partidul Liberal şi-a prezentat viziunile principalele privind integrarea europeana a Republicii Moldova :
    1. Libera circulaţie a cetăţenilor Republicii Moldova în spaţiul Uniunii Europene. În acest sens, a fost adus exemplul Serbiei, pentru cetăţenii căreia, Parlamentul European a venit cu o iniţiativă în acest sens.

    2. Independenţa editorială a Instituţiei Publice a Audiovizualului „Telerado-Moldova”, care în ultimul an preelectoral trebuie obligată să ofere spaţiu de emisie şi partidelor din opoziţie.

    3. Neadmiterea discriminării persoanelor care poseda dubla sau multipla cetatenie prin faptul ca le va fi limitat dreptul de a ocupa funcţii superioare în stat şi anumite servicii publice.

    4. Rezolvarea conflictului Transnistrean, prin aderarea la NATO şi aprofundarea reformelor democratice în partea dreaptă a Nistrului, astfel încât Chişinăul să devină atractiv pentru cetăţenii din stânga Nistrului.

    5. Referitor la implementarea Planul de Acţiuni UE-Moldova, Partidul Liberal considera ca RM are restante mai ales in domeniul reformei judiciare, libertatii presei, luptei impotriva coruptiei, imbunatatirea climatului investitional si mediului de afaceri.

    Motto-ul acestei mese rotunde a fost: ”Viitorul European al Republicii Moldova se va juca în 2009 la alegerile parlamentare şi va depinde de partidele democratice”.

    bruxelles_117.jpg

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com