• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  Gheorghe Brega: Blocaj sau apărarea propriilor interese meschine.

    Gheorghe Brega: Blocaj sau apărarea propriilor interese meschine.

    14.01.2015  

    Negocierile seamănă cu un thriller unde regizorul și scenaristul principal e P.U.V. Gh. și a adjutantului său din ultimii ani V.V.F. Tot ei și-au asumat rolurile principale și încearcă pe ceilalți să-i implice în roluri secundare, pentru scenariul lor.

    În cazul când se solicită ca regizorul să fie unul, scenaristul altul, iar în rolul principal altcineva, ce nu le convine, imediat activează presa lor și unii comentatori politici, pentru ponegrirea celui ce aspiră la adevăr și care dorește să schimbe ceva, cum ar fi:

    -          De a pune capăt furturilor și corupției.

    -          Depolitizarea CNA, Procuraturii, Ministerului de Interne.

    Nu le convine, pe motiv că ei nu pot înțelege cum și pentru ce se află la guvernare în cazul când nu pot controla procuratura, justiția și cum atunci o să mai fure din ceea ce a mai rămas. Nu particip personal la aceste negocieri, dar multe lucruri le cunosc și am dreptul să-mi expun părerea.

    Inițial, PL, a solicitat prezentarea datelor din sectorul financiar-bancar, deoarece nu am guvernat aproximativ 2 ani și tocmai în această perioadă s-au întâmplat cele mai mari furturi pe care le cunoașteți destul de bine (confirmate de V. Ioniță – Președintele Comisiei Parlamentare, V. Negruță – ex-ministru al Finanțelor).

    Am solicitat aceste date pentru a diagnostica starea sectorului financiar-bancar. De diagnoză, depinde și tratamentul aplicat:

    -          Dacă e un șoc algic se aplică niște analgetici și o dezintoxicație.

    -          Dacă e comă atunci trebuie să cunoaștem perioada de aflare în ventilație artificială și prognoza, dacă nu o să intervină moartea clinică. În cazul morții cerebrale, poate nu e cazul de reanimare.

    Poate sistemul financiar – bancar a decedat de acum (vorba lui A. Șalaru) și nouă nu ne rămâne decât să eliberăm certificatul de moarte. În așa caz eliberați-l voi.

    A trecut deja mai mult de o lună, însă partenerii de negocieri nu au prezentat aceste date și de fiecare dată când le reamintim, strigă în gura mare la toate posturile lor de TV, că PL vrea funcția de Președinte a RM. Totodată își activează și comentatorii lor politici să cânte acest cântec. Aceștia din urmă mai adaugă că PL dorește foarte multe funcții, dar nu are rost să le dai, pentru că răspunderea e colectivă și nu trebuie întreruptă consecutivitatea și succesiunea. Numai apare întrebarea care consecutivitate și/sau continuitate ? Să fie așa cum a mai fost să se prelungească mai departe hoțiile, controlul asupra organelor de drept ?  În schimb pentru ,,onoarea” de a fi în alianță ne oferă dreptul de a fi o mașină de vot, deci  de a vota tot ce ei ne vor spune.

    Nu dragii mei, noi nu ne dorim ca peste o perioadă de timp cetățenii să ne considere și pe noi niște hoți. Noi nu am fost la guvernare aproximativ 2 ani și în campania electorală cu părere de rău unii cetățeni ne-au învinuit și pe noi că suntem hoți, cu toate că în perioada când am fost la guvernare am curmat toate tentativele de furt. Vă sufocați și nu doriți să discutați problemele ce țin de Adoptarea unei noi Constituții, în special ce ține de>

    -           art. 11. neutralitatea Republicii Moldova. Oare nu puteți înțelege că neutralitatea Ucrainei (un stat mult mai mare și puternic)  a dus la anexarea Crimeei și declanșarea războiului de către Kremlin ? Unde să băgăm și ce să facem cu această neutralitate, cu armata 14-a din Transnistria în coaste? De ce vă faceți că nu înțelegeți că fără aderarea la NATO nu o să avem investiții străine  și o economie sănătoasă? Cine o să investească neavând garanții și totodată cu organele de drept controlate de voi ? De unde vom avea bani pentru salarii, pensii și burse mai mari ? Poate o să întoarceți tot ce ați acaparat ilegal ?

    -          art. 13 – deoarece suntem obligați să respectăm decizia Curții Constituțională, care trebuie aplicată imediat.

    -          Art. 78 – pentru a asigura o stabilitate politică prin alegerea Președintelui Republicii Moldova. Poate e convenabil instabilitatea politică, după principiul că ,,în apă tulbure peștele se prinde mai bine”.

    Nu mă refer și la alte articole, deoarece mai trebuie de modificat mai multe.

    Dorim să cunoaștem cine e vinovatul și când o să fie returnați cele peste 13 miliarde de lei de la BEM, Banca Socială, Unibank ? Cum o să restituim cele 3.5 miliarde de lei Băncii Naționale ?

    Să nu credeți că tactica voastră nu e cunoscută.

    Doriți cu orice preț să ne atrageți în această alianță, cunoscând că pentru integrarea europeană noi o să luptăm, deoarece integrarea europeană duce la Bunăstare, Prosperitate și Libertate.

    Da, noi o să luptăm și integrarea o să devină un fapt împlinit, ori cu voi, ori fără voi. Însă nu o să ne lăsăm șantajați și implicați în corupție și dezmăț

    Cunoaștem destul de bine, că doriți să ne folosiți de la început, precum că e o coaliție pro-europeană, ca apoi să purcedeți la schema din 2013 prin cumpărarea unor deputați din alte partide și a forma altă majoritate. De acum aveți o  rândunica și după spusele lui D. Diacov ,,dați-ne alți 13 deputați” va mai rămas să cumpărați încă 12.

    Sunt sigur că așa o să procedați și peste o perioadă de vreme, iarăși o să asmuțiți  toată presa, care vă aparține, și unii analiști politici  care vă slujesc pe bani, și o să invocați motivul că este imposibil de guvernat  cu PL. Dar motivul principal, că vi se dă peste mâini, nu o să-l invocați.

    Nu domnilor, regizori și scenariști, de această dată nu o să vă meargă în primul rând că acum vă cunoaștem mult mai bine planurile și interesele voastre meschine.

    În al doilea rând, de data aceasta nu o să mai puteți prosti cetățenii și cumpăra voturile lor.

    Da, noi suntem gata de a face din nou o coaliție cu partidele pro-europene, am spus –o și în compania electorală, însă nu cu orice preț.

    Prețul trebuie să fie:

    1.      Implementarea în tocmai a acordului de asociere RM-UE.

    2.      Implementarea și nu numai mimarea reformelor.

    3.      Depolitizarea totală a structurilor de drept. Însă până când ele sunt controlate de voi, noi insistăm ca Procuratura Generală să fie condusă de un cetățean european și timp de cel mult 2 ani o să vă demonstrăm cum poate fi depolitizată și ce înseamnă Procuratura Generală liberă în acțiuni.

    4.      Adoptarea noii Constituții

    Apoi să discutăm despre partajarea ministerelor conform legilor și principiilor europene.

    Dacă o să înțelegeți ca acum e nevoie de schimbări radicale pentru ca acest popor să simtă schimbări în bine în acești 4 ani, atunci toți răsuflecăm mânicile și ne apucăm de lucru.

    În caz contrar, nu aveți decât să faceți o coaliție largă cu partenerii voștri de gașcă din perioada 2001-2009.

    Sursa: https://gheorghebrega.wordpress.com/2015/01/13/blocaj-sau-apararea-propriilor-interese-meschine/

     

     

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com